5 March 2017

အုန္းစိမ္းအုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်ာ

Coconut Juice & Milk Agar Agar
ေက်ာက္ေက်ာကိုအုန္းစိမ္းရည္ႏွင့္အုန္းႏို႔ေပါင္းၿပီးျပဳလုပ္ထားတဲ့အုန္းစိမ္းအုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်ာေလးျဖစ္ပါတယ္။ဘယ္ေတာ့စားစားမ႐ိုးႏိုင္တဲ့အုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်ာအခ်ိဳပြဲလုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ - တထုပ္ ၂၅ ဂရမ္
အုန္းစိမ္းရည္ - တစ္လီတာ
ေရ - တစ္လီတာ
အုန္းႏို႔ - ၅၀၀ ml
သၾကား - ၃၅၀ ဂရမ္
ဆား - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ကို၁၀ဂရမ္ႏွင့္၁၅ဂရမ္ႏွစ္ပံုခြဲထားပါ။
2.အုန္းစိမ္းရည္တလီတာတြင္သၾကား၁၅၀ဂရမ္ႏွင့္ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔၁၀ဂရမ္ဆားလၻက္ဇြန္းတဝက္ထည့္ၿပီးက်ိဳထားပါ။ဆူပြက္ပါကေဘးတဖက္တြင္ထားပါ။
3.အျခားအိုးတခုျဖင့္ေရတလီတာသၾကား၂၀၀ဂရမ္ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔၁၅ဂရမ္ဆားဇြန္းတဝက္ထည့့္ၿပီးက်ိဳပါ။ဆူပြက္ပါကအုန္းႏို႔၅၀၀mlထည့္ၿပီးျပန္လည္ဆူပြက္ေအာင္တည္ၿပီးမီး ပိတ္ထားပါ။
4.ႏွစ္အိုးလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဘမ္းထဲတြင္အုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်ာအရည္သံုးပံုတပံုေလာင္းထည့္ၿပီးအေအးခံထားပါ။
5.ဘမ္း၏ေဘးပတ္လည္ႏွင့္အလည္ပိုင္းအနည္းငယ္တင္းလာသည္ႏွင့္တၿပိဳင္တည္းအုန္းစိမ္းေက်ာက္ေက်ာရည္တဝက္ကိုေျဖးညင္းစြာဇြန္းျဖင့္ခံၿပီးဘမ္း၏ေ ထာင့္ဖက္မွေန၍သာသာေလာင္းထည့့္ပါ။
6.အလားတူတထပ္ၿပီးတထပ္ထည့္ၿပီးအေအးခံကာလိုသလိုလွီးျဖတ္တည္ခင္းနိုင္ပါျပီ။
❀❀ေက်ာက္ေက်ာက်ိဳေနစဥ္အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။အမႈန္႔ေလးမ်ားအိုးေအာက္ေျခတြင္ကပ္ေနတတ္ပါတယ္။
❀❀အုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်ာႏွစ္လႊာတည္းျပဳလုပ္လိုပါကပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးအုန္းႏို႔မွအပထည့္ၿပီးတည္ပါ။ဆူပြက္ပါကအုန္းႏို႔ေရာၿပီးဘမ္းတြင္ေလာင္းထည့္ကာအေအးခံပါ။
........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...