4 March 2017

ပုဇြန္ေရႊဖရံုသီးအုန္းႏို႔ဟင္း

Prawn & Pumpkin Red Curry
အုန္းႏို႔နဲ႔ဟင္းခ်က္အႏွစ္တို႔ရဲ့သင္းပ်ံ့ေမြးႀကိဳင္ျပီးစပ္႐ွိန္း႐ွိန္းအရသာေၾကာင့္ထူးကဲလွတဲ့ဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္ရလြယ္ကူျမန္ဆန္လို႔အိမ္႐ွင္မမ်ားႏွစ္သက္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********
ပုဇြန္ - ၅၀၀ ဂရမ္
ေရႊဖရံုသီး - ၅၀၀ ဂရမ္
အုန္းနို႔ - ၂၀၀ ml
အနီေရာင္ဟင္းခ်က္အနွစ္ - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပုဇြန္ငံျပာရည္ -ႏွစ္ဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
ေ႐ွာက္ခါးရြက္ - ႏွစ္ရြက္
ထိုင္းပင္စိမ္း(sweet basil)- တစ္ခက္
ဆား ၊င႐ုပ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ဆီ - အနည္းငယ္
နံနံပင္/ထိုင္းပင္စိမ္း - အလွတင္ရန္
ငရုပ္သီးနီ နွစ္ေတာင့္ - အလွဆင္ရန္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
*************
(၁)ဦးစြာပုဇြန္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ကာအခြံသင္ေက်ာခြဲပီးဆားင႐ုပ္ေကာင္းျဖင့္နယ္ထားပါ။
(၂)ဖရံုသီးကိုအတံုးေသးေသးစိတ္ထားပါ။ေ႐ွာက္ရြက္၊င႐ုပ္သီးစိမ္းကိုစိတ္ထားပါ။ (၃)အိုးတခုတြင္ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးမီးေသးေသးျဖင့္ဟင္းခ်က္အနွစ္ကိုဆီသပ္ပါ။ဖရံုသီးထည့္ေ ၾကာ္ပါ။
(၄)ဖရံုသီးေၾကာ္မိၿပီးပါကဖရံုသီးက်က္ရံုေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးအုန္းနို႔ထည့္ပါ။ငံျပာရည္၊သၾကားတို႔ ကိုထည့္ပါ။
(၅)ဖရံုသီးႏူးၿပီးအုန္းနို႔အနည္းငယ္ခမ္းဆီျပန္လာပါကပုဇြန္၊ပင္စိမ္း၊ေ႐ွာက္ရြက္၊င႐ုပ္သီးတို႔ကိုထည့္ပါ။
(၆)ျပန္လည္ဆူပြက္ပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးမီးဖိုမွခ်ပါ။ထိုင္းပင္စိမ္းင႐ုပ္သီးတို႔ျဖင့္အလွဆ င္ျပီးထမင္းျဖဴႏွင့္တြဲဖက္တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...