5 March 2017

ပဲေခါက္ဆြဲ

Black Bean Noodles
ကိုးရီးယားပဲေခါက္ဆြဲကိုကိုးရီးယားကားေတြထဲစားေနတာဘဲျမင္ဖူးတာမို႔အရသာသစ္တခုကိုျမည္းစမ္းၾကည့္ခ်င္လို႔ခ်က္စားျဖစ္ခဲ့တာေလးပါ။ခ်က္နည္းေမးလာတဲ့သူငယ္ခ်င္းမ်ားအတြက္ျပန္လည္မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးအရသာတမ်ိဳးနဲ႔စြဲမက္ဖြယ္ပဲေခါက္ဆြဲကိုခ်က္စားၾကည့္ၾကရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း(၄ပြဲစာ)
*********
ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲ - တစည္း
ၾကက္သား- ၃၀၀ ဂရမ္
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔- အနည္းငယ္
ပဲငပိအမဲအႏွစ္(ကိုးရီးယား)- ၁၅၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ဖရံုသခြား - တစ္စိတ္
ေဂၚဖီထုပ္ - အနည္းငယ္
အာလူး(အႀကီး)- တစ္လံုး
မိႈ(button mushroom) - ၅လံုး
မုန္လာဥနီ- တစ္စိတ္
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ - ၃၅၀ml
င႐ုပ္ေကာင္း - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ဂ်င္းမႈန္႔ - ၂ဇြန္းစားပြဲဇြန္း
ဆန္ဗီနီဂါ- ၃ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ /ေကာ္မႈန္႔- ၃ဇြန္းစားပြဲဇြန္း
ေရ - ႏွစ္ဇြန္း
ဆီ- အနည္းငယ္
တြဲဖက္စားရန္
ၾကက္ဥျပဳတ္ - ၄လံုး (optional)
သခြားသီး- တျခမ္း(အမ်ွင္)
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ဦးစြာၾကက္သားသို႔မဟုတ္ႏွစ္သက္ရာအသားကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးဆားဟင္းခပ္မႈန္႔င႐ုပ္ေကာင္းျဖင့္နယ္ထားပါ။
2.က်န္သီးႏွံမ်ားအားလံုးကိုေရေဆးသန္႔စင္ႁပီးအရြယ္တူအတံုးေလးမ်ားစိတ္ထားပါ။ေခါက္ဆြဲေျခာက္ကိုျပဳတ္ထားပါ။ၾကက္ဥျပဳတ္ထားပါ။သခြားသီး ကိုအမ်ွင္ေလးမ်ားစိတ္ထားပါ။
3.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအိုးထဲတြင္ဆီထည့္ၿပီးအာလူးကိုအေရာင္ရရံုေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။အိုးထဲတြင္ဆီ အနည္းငယ္ခ်န္ၿပီးပဲႏွစ္ကိုဆီသပ္ပါ။အနံ႔ေမြးလာပါကဖယ္ထုတ္ထား ပါ။
4.အိုးထဲဆီအနည္းငယ္ထပ္ထည့္ၿပီးအရသာႏွပ္ထားေသာအသားကိုခ်ေၾကာ္ပါ။
5.အသားအေရာင္ေျပာင္းသည္ႏွင့္သီးႏွံမ်ားအားလံုးထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။
6.သီးႏွံမ်ားေၾကာ္မိပါကဆီသပ္ထားေသာပဲအႏွစ္ထည့္ၿပီးအားလံုးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
7.ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထည့္ၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။င႐ုပ္ေကာင္းႏွင့္ဆန္ဗီနီဂါဂ်င္းမႈန္႔ထည့့္ၿပီး သမေအာင္ေမြေပးပါ။
8.ဆူပြက္ပါကေျပာင္းဖူးမႈန္႔ကိုေရႏွစ္ဇြန္းျဖင့္ေဖ်ာ္ၿပီးေလာင္းထည့္ကာခပ္ျမန္ျမန္ေမြေပးပါ။
9.ျပန္လည္ဆူပြက္ပါကေခါက္ဆြဲႏွင့္တြဲဖက္စား ရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
10.အသင္ျ့ပဳတ္ၿပီးသားေခါက္ဆြဲကိုပန္းကန္တြင္ထည့္ၿပီးခ်က္ထားေသာပဲအႏွစ္ဟင္းကိုအေပၚမွဆမ္းေပးၿပီးၾကက္ဥျပဳတ္သခြားသီးထည့့္ကာကင္မ္ခ်ီျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀ေခါက္ဆြဲအစိုသို႔မဟုတ္စပါကတီေခါက္ဆြဲထမင္းျဖဴ ျဖင့္လည္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...