2 March 2017

ဟလင္မ္

Haleem
အိႏၵိယအစားအစာတမ်ိဳးျဖစ္တဲ့ဟလင္မ္ကိုအခ်ိဳ႕လ ည္းသိၿပီးသားျဖစ္မယ္ထင္ပါတယ္။ဆန္၊ဂ်ံဳပဲတို႔ကိုအသားတမ်ိဳးျဖင့္ေရာၿပီးႏူးညံ့ေက်ညက္ေအာင္ခ်က္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။သင္းပ်ံ့တဲ့ဟင္းခပ္အေမြးႏွံ႔႐ွိၿပီးအာဟာရလည္းျဖစ္ေစကာသူ႔ၾကည့္လည္းသံုးေဆာင္ႏိုင္သလိုေပါင္မုန္႔နံျပားထမင္းတို႔ျဖင့္လည္းတြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါတယ္။ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ဆန္ - တစ္ခြက္(ေပါင္းအိုးဆန္ခ်ိန္ခြက္)
ကုလားပဲ - ခြက္တဝက္
ပဲနီေလး - ခြက္တဝက္
ဂ်ံဳေစ့လံုးျခမ္းကြဲ- တစ္ခြက္
ဆိတ္သား /အမဲသား/ၾကက္သား - ၄၀၀ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ - ၁၀၀ ဂရမ္
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
အေရာင္တင္ - ႏွစ္ဇြန္း
နႏြင္း - အနည္းငယ္
အသားမဆလာ / ဇီယာ- ၂ဇြန္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ႏွစ္လံုး
ဆီ - အနည္းငယ္
ဆား - ၂ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
တြဲဖက္စားရန္
ပူစီနာ
ၾကက္သြန္ေၾကာ္
သံပုရာသီး
င႐ုပ္သီး
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)ဆန္၊ကုလားပဲ၊ပဲနီေလး၊ဂ်ံဳေစ့တို႔ကိုေရေဆးၿပီး တညသို႔မဟုတ္ေလးနာရီခန္႔စိမ္ထားပါ။
(၂)ေရစိမ္ၿပီးေသာဆန္ဂ်ံဳေစ့အေရာကိုေရျပန္ေဆးကာေရထည့္ၿပီးႏူးအိေအာင္ျပဳတ္ထားပါ။ေၾကေနေအာင္ႏွင့္အိုးမကပ္ေစရန္အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၃)အျခားအိုးတခုတြင္ႏွစ္သက္ရာအသားကိုၾကက္သြန္နီ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ ၊အေရာင္တ င္၊နႏြင္း၊မဆလာ၊ဆီ၊ဆားဟင္းခပ္မွဳန့္တို႔ကိုထည့္ၿ ပီးသမေအာင္ေမြၿပီးမီးဖိုေပၚတြင္လံုးခ်က္ခ်က္ထားပါ။
(၄)အသားႏူးအိပါကသီးသန္႔ျပဳတ္ထားေသာဆန္ဂ်ံဳေစ့ပဲနီတို႔ကိုေရာၿပီးသမေအာင္ေမြၿပီးမီးေအးေအးျဖင့္ႏူးအိေအာင္တည္ထားပါ။ေယာင္းမျဖင့္ေၾကညက္ေအာင္အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ(ႀကိတ္စက္တြင္ေၾကေအာင္ထည့္ႀကိတ္ႏိုင္ပါတယ္)
(၅)ဟလင္မ္အိုးႏူးအိေၾကညက္ပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးအပ်စ္အၾကဲလိုသလိုျပဳ ျပင္ကာပူစီနံ နံနံပင္င႐ုပ္သီးသံပုရာသီးတို႔ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...