2 March 2017

ငွက္ေပ်ာသာကူေပါင္း

 Banana Pudding With Sago
ငွက္ေပ်ာေပါင္းကိုျမန္မာအခ်ိဳပြဲတခုအေနျဖင့္သတ္မွန္ၾကသလိုမေလး႐ွားထိုင္းႏိုင္ငံႏွင့္အျခားအေ႐ွ႕ေတာင္အာ႐ွႏိုင္ငံေတြမွာလည္းျပဳလုပ္တည္ခင္းေလ့႐ွိပါတယ္။ငွက္ေပ်ာေပါင္းသီးသန္႔ျပဳလုပ္ႏိုင္သလိုသာကူေစ့အနည္းငယ္ျဖင့္ေရာၿပီးသာကူငွက္ေပ်ာေပါင္းလည္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီးမွည့္- ၁၅ လံုး
သၾကား - ၅၀ ဂရမ္
ဆား -အနည္းငယ္
ဆြမ္းေမြးရြက္ -ႏွစ္ပင္ (optional)
ႏြားႏို႔ - ၈၀၀ ml
အုန္းႏို႔ - ၂၀၀ ml
သာကူေစ့ - ၃ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီးမွည့္ကိုအလံုးလိုက္ေရေဆးၿပီးအိုးတခုတြင္ထည့္ပါ။ဆားအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ေရျမဳတ္ရံုထည့္ၿပီးမီးဖိုေပၚတြင္၁၅မိနစ္ခန္႔႔ဆူပြက္ေအာင္တည္ပါ။
(အခ်ိဳ႕သူမ်ားကအဖန္ဓာတ္ထြက္ရန္ကင္ပြန္းခ်ဥ္မန္က်ည္းရြက္တို႔ကိုထည့္ျပဳတ္ေလ့႐ွိပါတယ္။)
(၂)ၿပီးလ်ွင္ဆယ္ယူၿပီးအခြံသင္ကာအိုးသန္႔သန္႔တခုတြင္ထည့္ပါ။
(၃)ႏြားႏို႔အုန္းႏို႔သၾကားႏွင့္ဆြမ္းေမြးရြက္ထည့္ၿပီးမီးေအးေအးျဖင့္ဆူပြက္ေအာင္တည္ပါ။
(၄)ခမ္းသြားပါကေရအနည္းငယ္ဆီထည့္ေပးၿပီး ငွက္ေပ်ာသီးနီေရာင္သမ္းလာသည္ထိတည္ေပးပါ။
(၅)အျဖဴေရာင္သံုးေဆာင္လိုပါကႏို႔အနည္းငယ္ပ်စ္ၿပီးငွက္ေပ်ာသီးအိလာသည္ႏွင့္မီးဖိုမွခ်ကာတည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
(၆)လိုခ်င္ေသာအေရာင္ရပါကသာကူေစ့ကိုေရေဆးၿပီးေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူတြင္အဆံေပ်ာက္ခါနီးထိျပဳတ္ၿပီးေရေဆးေရစစ္ကာငွက္ေပ်ာေပါင္းထဲထည့္ပါ။သာကူေစ့မ်ားသမေအာင္ျပဳလုပ္ၿပီးအပူျဖစ္ေစအေအးျဖစ္ေစတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀ဆြမ္းေမြးရြက္မွာအနံ႔ေမြးရန္အတြက္ထည့္ျခင္းျဖစ္၍အလြယ္တကူမရႏိုင္ပါကမထည့္ဘဲျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
❀ငွက္ေပ်ာေပါင္းျပဳလုပ္ရန္ရခိုင္ငွက္သီး မွာအေကာင္းဆံုးျဖစ္ၿပီးဖီးၾကမ္းငွက္ေပ်ာသီးျဖင့္လည္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...