2 March 2017

အင္ဒိုနီး႐ွားၾကက္ေၾကာ္

Indonesia Smashed Fried Chicken
Sambal Ayam Penyet
စကၤာပူေနရာအေတာ္မ်ားမ်ားမွာAyam Penyetဆိုၿပီးထမင္းဆိုင္အေတာ္မ်ားမ်ားေတြ႕ရမွာျဖစ္ပါ တယ္။Ayam Penyetဆိုတာကေတာ့ၾကက္ေၾကာ္ ကိုျပန္ၿပီးအနည္းငယ္ထုထားတာကိုဆိုလိုပါတယ္။အင္ဒိုနီး႐ွားစတိုင္ၾကက္ေၾကာ္ကိုငါးပိေထာင္းနဲ႔တြဲ ဖက္စားေလ့႐ွိပါတယ္။အန႔ံအရသာတမူထူးျခားတဲ့ၾကက္ေၾကာ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ၾကက္ေပါင္ - ၅ေပါင္
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ေျမာင္း
ဂ်င္း - လက္ႏွစ္ဆစ္
နႏြင္းတက္ - လက္ႏွစ္ဆစ္
ပဒဲေကာ - လက္တစ္ဆစ္
စပါးလင္- တစ္ေခ်ာင္း
သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - ၂ေခ်ာင္း
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း
ဇီယာအမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
နံနံေစ့အမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဂ်ံဳ - ၃ဇြန္း
ေျပာင္းမႈန္႔/ေကာ္မႈန္႔ - ၃ဇြန္း
ၾကက္ဥ - ၂လံုး
ေၾကာ္ရန္ဆီ
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ဦးစြာၾကက္ေပါင္မ်ားကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရစစ္ထားပါ။
2.ၾကက္သြန္နီၾကက္သြန္ျဖဴဂ်င္းနႏြင္းတက္ပဒဲေကာတို႔ကိုႀကိတ္ထားပါ။စပါးလင္ကိုအနည္းငယ္ထုထားပါ။နႏြင္းတက္မရႏိုင္ပါကအမႈန္႔ကိုအစားထိုး ပါ။
3.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအိုးတခုတြင္ၾကက္သားထည့္ၿပီးေရျမဳတ္ရံုထည့္ပါ။
4.ႀကိတ္ထားသည့္အေရာကိုထည့္ပါ။စပါးလင္ႏွင့္သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ဆားသၾကားတို႔ကိုထည့္ၿပီးၾကက္သားက်က္သည္ထိတည္ထားပါ။
5.ၾကက္သားက်က္ပါကဆယ္ယူၿပီးဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီးအေအးခံထားပါ။
6.ၾကက္ျပဳတ္ရည္ကိုဇကာတခုျဖင့္စစ္ၿပီးအႏွစ္ႏွင့္အရည္သပ္သပ္စီခြဲထားပါ။
စပါးလင္သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ကိုဖယ္ထုတ္ၿပီးဇီယာမႈန္႔နံနံမႈန္႔ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
7.အေအးခံထားေသာၾကက္ထဲတြင္ထည့္ၿပီးအားလံုးသမေအာင္လူးေပးၿပီးႏွ ပ္ထားပါ။။လိုအပ္ပါကဆားအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
8.ပန္းကန္တခုတြင္ဂ်ံဳမႈန္႔ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ထည့္ၿပီးၾကက္ျပဳတ္ထားသည့္အရည္အနည္းငယ္ျဖင့္မုန္႔ႏွစ္ရည္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ထားပါ။
9.အသင့္ျဖစ္ပါကဆီအိုးတည္ထားပါ။ဆီပူပါကႏွပ္ထားေသာၾကက္ေပါင္ကိုေဖ်ာ္ထားေသာမုန္႔ႏွစ္ရည္တြင္လူးၿပီးဆီပူတြင္အေရာင္ရသည္ထိေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
10.လက္က်န္မုန္႔ႏွစ္ရည္ထဲတြင္ၾကက္ဥႏွစ္လံုးေဖာက္ထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။ၾကက္ျပဳတ္ရည္၃ဇြန္းထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။
11.ၿပီးလ်ွင္ဆီပူအိုးထဲတြင္ၾကက္ဥအရည္ကိုျဖည္းျဖည္းဆီအမ်ွင္ျဖစ္ေအာင္ေလာင္းထည့္ၿပီးေရႊဝါေရာင္ရပါကဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
12.ဆီစစ္ထားေသာၾကက္ေၾကာ္ကိုစဥ္းတံုးေပၚတင္ၿပီးဓားေႏွာင့္ျဖင့္ပံုစံမပ်က္ေအာင္ထုေပးပါ။
13.ပန္းကန္ထဲတြင္ထမင္းျဖဴ ၾကက္ေ ၾကာ္ပဲျပားေၾကာ္ၾကက္ဥမြေၾကာ္Sambalငါးပိေထာင္းသခြားသီးခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏို္င္ပါၿပီ။
❀ၾကက္ေၾကာ္ႏွင့္ငါးပိေထာင္းကိုအဆာေျပစာအျဖစ္လည္းတည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...