2 March 2017

ခရမ္းခ်ဥ္သီးယ္ို

Tomato Jam
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေပါခ်ိန္ေတြမွာျပဳလုပ္ၿပီးအ ခ်ိဳပြဲအျဖစ္တည္ခင္းႏိုင္သလိုမနက္ခင္းစာအတြက္ေပါင္မုန္႔ျဖင့္လည္းတြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္မဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးယိုျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ခရမ္းခ်ဥ္သီး(အမာသီး)-တစ္ကီလို
ၾကံသကာ - ၂၅၀ ဂရမ္
ထံုးရည္ၾကည္ - တလီတာ
(ထံုးလၻက္စားဇြန္းတဇြန္းေရတလီတာ)
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)ခရမ္းခ်ဥ္သီးအသားထူၿပီးမာေသာ အသီးကိုအေစ့ထုတ္ထားပါ။
(၂)ထံုးရည္ေဖ်ာ္ထားသည္ကိုအေပၚရည္ၾကည္စစ္ယူၿပီးအေစ့ထုတ္ထားေသာခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားျမဳတ္ေအာင္တညစိမ္ထားပါ။
(၃)မၾကာမၾကာအထက္ေအာက္လွန္ေပးပါ။
(၄)တညစိမ္ထားေသာခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုဆယ္ယူေရေဆးသန္႔စင္ကာေရစစ္ထားပါ။
(၅)ေရစစ္သြားပါကဇကာတခုတြင္ျဖန္႔ထည့္ၿပီးေနပူပူတြင္တေနလွန္းပါ။
(၆)အနည္းငယ္ဖန္႔သြားပါကအိုးတခုတြင္ႂကံသကာကိုေရ၃ဇြန္႔ခန္႔ထည့္ၿပီးအပူေပး ကာေပ်ာ္ေအာင္ျပဳလုပ္ပါ။
(၇)ၾကံသကာေပ်ာ္သြားပါကေနျပၿပီး သားခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ကိုထည့္ၿပီးေမြပါ။
(၈)ၾကံသကာရည္ေျခာက္လာပါက မီးဖို မွခ်ကာအေအးခံၿပီးသန္႔႐ွင္းေသာဘူးပု လင္းတို႔ျဖင့္ထည့္ၿပီးသိမ္းဆည္းသံုးေ ဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀ထံုးရည္စိမ္ျခင္းျဖင့္မာဆပ္ဆပ္ခရမ္းခ်ဥ္သီးယိုကိုရ႐ွိမွာျဖစ္ပါတယ္။
❀ထံုးရည္မစိမ္ဘဲခရမ္းခ်ဥ္သီးယိုအေၾကကိုၾကိတ္ျပီးလည္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...