1 March 2017

အင္ဒိုနီး႐ွားငါးပိေထာင္းေၾကာ္

 Sambal Belacan Goreng

ငပိေထာင္းကိုေနရာေဒသအလိုက္ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးျပဳလုပ္ၾကတဲ့ထဲကမေလး႐ွားအင္ဒိုနီး႐ွားတြင္စားေလ့႐ွ္ိတဲ့ငပိေထာင္းလုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးခ်င္ပါတယ္။ဒီငပိေထာင္းေလးကိုအင္ဒိုနီး႐ွားအလည္ေရာက္တုန္းအခါခါစားခဲ့ဖူးၿပီးမေမ့ႏိုင္တဲ့အရသာသစ္နဲ႔ငပိေထာင္းပံုစံတမ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။အင္ဒိုနီး႐ွားမွာအိမ္႐ွင္ကိုအားမနာတမ္းအႀကိမ္ထပ္လုပ္ခိုင္းခဲ့တဲ့ငပိေထာင္းလည္းျဖစ္ပါတယ္။အရသာသစ္နဲ႔လ်ွာလည္သြားေစမဲ့ငပိေထာင္းလုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
င႐ုပ္သီးအပြအနီေတာင့္ - ၅ေတာင့္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၃လံုး
ၾကက္သြန္နီအေသး- ၅လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄ေျမာင္း
င႐ုပ္သီးစိမ္း/နီအစပ္ - ၁၀ေတာင့္
ပုဇြန္ငါးပိ - ၃ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သၾကား - ၂ဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
သံပုရာသီး- ၂လံုး
ဆီ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)ဦးစြာပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးက္ိုေရေဆးသန့္စင္ၿပီးအတုံးငယ္ေလးမ်ားလွီးျဖတ္ထားပါ။
(၂)ဒယ္အိုးတခုကိုအပူေပးၿပီးဆီအနည္းငယ္ျဖင့့္ငါးပိကိုေၾကာ္ၿပီးေဘးဖယ္ထားပါ။
(၃)အိုးထဲတြင္ဆီအနည္းငယ္ထပ္ထည့္ၿပီးၾကက္သြန္ခရမ္းခ်ဥ္သီးင႐ုပ္သီးလွီးျဖတ္ထားသည္တို႔က္ိုထည့္ၿပီးအနည္းငယ္ႏြမ္းေအာင္ဆီသပ္ပါ။
(၄)အနည္းငယ္ႏြမ္းၿပီးဆီသပ္န႔ံေမြးလာပါကမီးဖိုမွခ်ပါ။
(၅)ေၾကာ္ထားၿပီးသားငါးပိႏွင့္ဆီသပ္ထားသည္တို႔ကိုင႐ုတ္ဆံုတြင္ထည့္ၿပီးဖိေခ်ေပးေထာင္းေပးပါ။စက္ျဖင့္လည္းႀကိတ္ႏိုင္ပါတယ္။
(၆)အေတာ္အသင့္ေၾကညက္ပါကသၾကားႏွင့့္သံပုရာရည္ထည့္ပါ။(၇)သမေအာင္ေမြၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။
(၈)ႀကိတ္ၿပီးသားငါးပိေထာင္းကိုဆီအနည္းငယ္ျဖင့္ဆီျပန္လာေအာင္ခ်က္ပါ။လိုအပ္ပါကဆားအနည္းငယ္ထည့္ေပးၿပီးႏွစ္သက္ရာၾကက္ေၾကာ္ထမင္းျဖဴသီးႏွံတို႔စရာတို႔ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...