1 March 2017

လၻက္ရည္

Tea
လၻက္ရည္ေဖ်ာ္နည္းတင္ေပးပါလို႔ေမးလာၾကသူမ်ားအတြက္သိသေလာက္မ်ွေဝေပးခ်င္ပါတယ္။လၻက္ရည္ေသာက္သူမ်ားႏွစ္သက္သူမ်ားအမ်ိဳးမ်ိဳးကြဲျပားၾကမယ္ထင္ပါတယ္။အထူးသျဖင့္ေနရာေဒသအလိုက္ကြဲျပားမႈမ်ားကိုေတြ႔ရမွာပါ။အနည္းငယ္မ်ွအတိမ္းအေစာင္းမခံေသာေနရာေဒသမ်ားရွိသလိုေဖ်ာ္ျပီးဓာတ္ဘူးျဖင့္ထည့္ေရာင္းသည္ကိုလက္ခံေသာက္သံုးသူမ်ားလည္းရွိေနပါေသးတယ္။လၻက္ရည္မ်ားအခ်ိဳေျခာက္ျပဳတ္ၿပီးႏို႔ဆီထည့္ေဖ်ာ္ရံုဘဲဆိုသူေတြလည္းအမ်ားအျပား႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။လၻက္ရည္ေကာင္းေကာင္းရဖို႔အခ်ိဳေျခာက္ကအ ရမ္းအေရးႀကီးပါတယ္။ဆိုဖီယာကေတာ့ကိုယ္တိုင္မေဖ်ာ္ေရာင္းခဲ့ဖူးေပမဲ့ေန႔စဥ္ႏွင့္အမ်ွငယ္စဥ္ကတည္းကျမင္ေတြ႔ေနခဲ့တယ္ဆိုလည္းမမွားပါ။ကိုယ္တိုင္လည္းစြဲစြဲျမဲျမဲေသာ က္ခဲ့ဖူးတယ္။ခုေနာက္ပိုင္းမွာေတာ့ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့အရသာရေအာင္ေဖ်ာ္ေပးႏိုင္တဲ့အရပ္ေရာက္မွသာလ်ွင္ေသာက္ျဖစ္ပါေတာ့တယ္။႐ွမ္းျပည္မွာေတာ့ေရႊဖီမိုးလြတ္အခ်ိဳေျခာက္ဆိုတာအခ်ိဳေျခာက္ထဲမွာအႏ႔ွံအရသာအေကာင္းဆံုးအျပင္းဆံုးလို႔သိထားပါတယ္။အိမ္မွာေတာ့ငယ္စဥ္ကႏွစ္စဥ္ႏွစ္တိုင္းမွာေရႊဖီမိုးလႊတ္အခ်ိဳေျခာက္မ်ားကိုတႏွစ္စာအခန္းျပည့္သိုေလွာင္ထားေလ့႐ွိၿပီးအျခားအခ်ိဳေျခာက္ျဖင့္အခ်ိဳးက်ေရာစပ္အသံုးျပဳပါတယ္။
အခ်ိဳေျခာက္အမ်ိဳးအစား၊ႏွပ္ထားေသာအခ်ိန္၊ေရအခ်ိဳးတို႔ေပၚမူတည္ၿပီးေဖ်ာ္စပ္ေသာလၻက္ရည္အရသာမွာလည္းကြဲျပားသြားမွာျဖစ္ပါတယ္။
လၻက္ရည္ႏွစ္သက္သူမ်ားအဖို႔တြင္ပင္ႏွစ္သက္ၾကပံုျခင္းမ်ားစြာကြဲျပားၾကပါေသးတယ္။ဖန္ခ်ိဳ၊ခ်ိဳစိမ့္၊က်စိမ့္၊ေပါ့စိမ့္၊ပံုမွန္စသျဖင့္ေခၚေဝၚေလ့႐ွိၿပီးမိမိ လိုခ်င္ေသာအေနအထားကိုလၻက္ရည္ေဖ်ာ္စပ္ေပးသူမွာေကာင္းစြာနားလည္ရန္လည္းလိုအပ္ပါေသးတယ္။ဒါေၾကာင့္လၻက္ရည္ေဖ်ာ္နည္းကိုတင္ေပးဖို႔ရာအေတာ္ေလးအခက္အခဲ႐ွိပါတယ္။အခ်ိဳေျခာက္ႏွပ္ပံုႏွပ္နည္းႏွင့္ေဖ်ာ္စပ္ပံုအခ်ိဳ္ကိုေဖာ္ျပေပးပါ့မယ္။အိမ္ေဖ်ာ္မ်ားအတြက္အဆင္ေျပႏိုင္ေပမဲ့ေရာင္းခ်လိုသူမ်ားအတြက္ေနရာေဒသအသံုးျပဳေသာအခ်ိဳေျခာက္နို့ဆီနွင့္စားသံုးသူအေပၚလိုက္၍ေလ့က်င့္မႈစမ္းသပ္မႈမ်ားမ်ားစြာျပဳလုပ္ရန္လိုပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း(၅ခြက္စာ)
*********
အခ်ိဳေျခာက္ - ၁၀ ဂရမ္ လၻက္ဇြန္း ၅ဇြန္း
ေရ - တစ္လီတာ
ဆား - လၻက္​ဇြန္း ၁/၄
ႏို႔ဆီ -  (လိုသေလာက္ )
ႏို႔စိမ္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ဦးစြာအခ်ိဳေျခာက္ႏွပ္ေရေခၚ(ရမ္းရည္)ျပဳလုပ္ရန္သန္႔စင္ေသာအန႔ံကင္းေသာအိုးျဖင့္ေရထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္တည္ပါ။
2.ဆူပြက္ပါကအခ်ိဳေျခာက္မႈန္႔ကိုအဝတ္အိတ္တခုျဖင့္ထည့္ၿပီးေရဆူအိုးထဲထည့္ပါ။ဆားထည့္ပါ၊အဝတ္အိတ္မ႐ွိပါကအမႈန္႔အတိုင္းထည့္ၿပီးျပန္စစ္ေပးနိုင္ပါတယ္။
3.မီးအေနေတာ္ျဖင့္ဆယ္မိနစ္ခန္႔က်ေအာင္တည္ထားေပးပါ။
4.ဆယ္မိနစ္ခန္႔တည္ၿပီးပါကမီးအေသးဆံုးျဖင့္အပူေပးထားႏိုင္သည္။
5.လၻက္ရည္ေဖ်ာ္ရာတြင္အခ်ိဳ၊အဖန္၊အစိမ့္တို႔ကိုမိ မိႏွစ္သက္သလိုဖန္တီးယူရမွာျဖစ္ပါတယ္။
6.ခပ္ျပင္းျပင္း၂၀၀mlဖန္ခ်ိဳတခြက္အတြက္ႏို႔ဆီ
၃ဇြန္းလၻက္ဇြန္းႏွင့္အဖန္ရည္ထည့္ၿပီးေဖ်ာ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
7.ခပ္ေပါ့ေပါ့ခ်ိဳစိမ့္တခြက္အတြက္ႏို႔ဆီ၃ဇြန္းလၻက္ဇြန္းႏွင့္အဖန္ေရတစ္ဆေရေႏြးျဖဴႏွစ္ဆေရာစပ္ေပးၿပီးႏို႔စိမ္းထည့္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
8.ပံုမွန္တခြက္အတြက္မူအဖန္ရည္တဝက္ေရေႏြးျဖဴတဝက္ေရာစပ္ေဖ်ာ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
❀အဖန္ရည္သီးသန္႔တခြက္
အဖန္ရည္တဆေရေႏြးႏွွစ္ဆ
အဖန္ရည္ႏွစ္ဆေရေႏြးတဆ
အဖန္ရည္ေရေႏြးဆတူ
ႏို႔ဆီႏို႔စိမ္းတို႔ျဖင့္မိမိလိုသလိုေဖ်ာ္စပ္ႏိုင္ပါတယ္။
.......
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...