16 February 2017

ဆြမ္းေမြးထမင္း

 Pandan Rice
အုန္းထမင္းေထာပတ္ထမင္းနည္းတူခ်က္စားႏိုင္တဲ့ဆြမ္းေမြးထမင္းေလးျဖစ္ပါတ ယ္။သင္းပ့်ံတဲ့ဆြမ္းေမြးထမင္းေလးကိုငါးပိေထာင္းစပ္စပ္နဲ႔တြဲဖက္လို႔
မိသားစုအတြက္အေျပာင္းအလဲခ်က္စားႏိုင္ဖို႔ခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ေသာပစၥည္း
************
ဆန္ -  ၅ခြက္ ေပါင္းအိုးဆန္ခ်ိန္ခြက္
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း
ဆြမ္းေမြးရြက္ - ၃ပင္
ဆြမ္းေမြးအႏွစ္ - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ေရ - ၆ခြက္ခြဲ
ဆီ - ၅၀ ml
တြဲဖက္စားရန္
**********
ေျမပဲဆန္ေၾကာ္
ၾကက္ေၾကာ္
Sambal Chilli
သခြားသီး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ၾကက္ဥျပဳတ္ / ၾကက္ဥေၾကာ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
************
(၁)ဆန္ကိုေရေဆးၿပီးဆြမ္းေမြးရြက္ကိုထံုးထည့္ပါ။ဆီဆားသၾကားထည့့္ပါ။
ေရႏွင့္ဆြမ္းေမြးဆီထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးၿပီးတည္ပါ။ (၂)ဆယ္မိနစ္ခန္႔တြင္အထက္ေအာက္တခ်က္ေမြေပးပါ။
(၃)ထမင္းက်က္ပါကငွက္ေပ်ာဖက္သို႔ပန္းကန္တြင္တည္ခင္းၿပီးတြဲဖက္စားမည့္ၾကက္ဥ၊ၾကက္ေၾကာ္၊သခြားသီး၊၊sambal chilliတို႔ုျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀ဆြမ္းေမြးရြက္ကိုႀကိတ္ၿပီးအရည္စစ္ယူကာဆြမ္းေမြးအႏွစ္အစားအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...