2 February 2017

ၾကက္ကင္

Roast Chicken
ၾကက္ကင္ကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးအရသာအမ်ိဳးမ်ိဳးကင္ၾကတဲ့အထဲကၾကက္ဆီထမင္းနဲ႔တြဲေရာင္းေလ့႐ွိတဲ့ၾကက္ကင္ပံုစံေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ၾကက္ - ၁.၅ ကီလို
ဂ်င္းေထာင္းအရည္ - တဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း
ပ်ားရည္ - ၂ဇြန္း
ဆား - ဇြန္းတဝက္
င႐ုတ္ေကာင္းျဖဴ - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
တ႐ုတ္ငါးမ်ိဳးမဆလာ - တဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ၾကက္တစ္ေကာင္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ေရစစ္ထားၿပီးေသာၾကက္ကိုမီးဖိုေခ်ာင္သံုးတစ္႐ွဴးစကၠဴျဖင့္ေရေျခာက္ေအာင္သုတ္ေပးပါ။
(၂)က်န္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကိုပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြထားပါ။
(၃)ေရေျခာက္ေအာင္သုတ္ထားေသာၾကက္ကိုေရာစပ္ထားေသာေဆာ့စ္ျဖင့္အတြင္းအျပင္တကိုယ္လံုးအႏွံ႔လူးေပးပါ။
(၄)ေဆာ့စ္ျဖင့္လူးၿပီးေသာၾကက္ကိုပလပ္စတစ္ျဖင့္ဖံုးအုပ္ကာေရခဲေသတၱာတြင္တညသို႔မဟုတ္၃နာရီခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
(၅)ovenကို၂၀၀ဒီဂရီျဖင့္အပူေပးထားပါ။အသင့္ျဖစ္ပါကႏွပ္ထားၿပီးေသာၾကက္ကိုဘမ္းတခုတြင္ထည့္ၿပီးမိနစ္၂၀ခန္႔ကင္ေပးပါ။
(၆)မိနစ္၂၀ျပည့္ပါကovenအပူ႐ွိန္ကို၁၇၀ဒီဂရီထိေလ်ာ့ခ်ၿပီးမိနစ္၃၀မွ၄၀ထိကင္ေပးပါ။
(၇)ကင္ေနစဥ္တြင္မၾကာခဏလက္က်န္ေဆာ့ျဖင့့္လူးေပးႏိုင္သည္။
(၈)ၾကက္သားက်က္မက်က္ကိုၾကက္၏ေပါင္အရင္းပိုင္းကိုအခြၽန္တခုုျဖင့္ထိုးၾကည့္ပါ။ထြက္လာေသာအရည္ၾကည္ေနလ်ွင္ၾကက္သားက်က္ပါႁပီ။
(၉)အျပင္ဘက္အေရခြံမွာလည္းအေရာင္ရၿပီးႂကြပ္သည့္အေနအထားျဖစ္လ်ွင္ထုတ္ယူအေအးခံၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးနွစ္သက္ရာထမင္း၊ေဆာ့စ္ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္း သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀ၾကက္အေကာင္ႀကီးလြန္းပါၾကက္ကိုေက်ာဘက္မွခြဲေပးၿပီးျဖန္႔ၿပီးကင္ေပးႏိုင္ပါသည္
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...