2 February 2017

မိႈခ်ဥ္

Pickled Mushroom
ခုလိုမိႈေပါတဲ့ရာသီ႐ွမ္းျပည္မွာေတာ့သဘာဝမိႈေတြနဲ႔အထားခံေအာင္ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးျဖင့္မိႈခ်ဥ္မိႈဆီစိမ္စသျဖင့္ျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။သဘာဝမိႈမရန္ိုင္တဲ့ေနရာမွာေတာ့႐ွိတဲ့မိႈေလးနဲ႔အခ်ဥ္တည္ၿပီးအလြမ္းေျပလုပ္စားနိုင္ပါတယ္။မိႈခ်ဥ္ေလးကိုနွစ္သက္ရာအသားနွင့္တြဲၿပီးေၾကာ္စားနိုင္သလိုသတ္သတ္လြတ္လည္းေၾကာ္စားႏိုင္ပါတယ္။လုပ္စားၾက ည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
မိႈ (႐ွီေမဂ်ီ) - ၃၀၀ ဂရမ္
ဆား - အနည္းငယ္
င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၃ေတာင့္
ဆန္မႈန္႔အစိမ္း - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ေရ - ၅ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
*********
၁•သန္႔စင္ၿပီးသားမိႈကိုအရင္းပိုင္းမ်ားျဖတ္ထားပါ။
၂•သန္႔ရွင္း၍ဆီကင္းေသာဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီးဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီးဖြဖြနယ္ထားပါ။(ဆားအရသာပါသည္ဆိုရံုသာမ်ားလ်ွင္ျမန္ျမန္မခ်ဥ္ပါ)ၾကာ႐ွည္ထားလိုပါကပိုထည့္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
၃•ဆန္မႈန္႔၂ဇြန္းကိုေရထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးကာမီးဖိုေပၚတြင္အပူေပးပါ။ပ်စ္လာလ်ွင္မီးဖိုမွခ်ၿပီးအေအးခံထားပါ။
၄•ဆားနယ္ထားေသာမိႈထဲသို႔အေအးခံထားေသာဆန္မႈန္႔က်ိဳထားသည္ကိုထည့္ပါ။င႐ုတ္သီးထည့္လိုကအျခမ္းလိုက္ျဖစ္ေစေသးေသးစိတ္ျဖစ္ေစထည့္ပါ။
၅•သန္႔စင္ေျခာက္ေသြ႕ေသာပုလင္းတြင္ထည့္ၿပီးမွိုအေပၚမ်က္နွာျပင္တြင္ပလပ္စတစ္တထပ္ခင္းေပးပါၿပီးလ်ွင္အဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ကာပူေႏြးေသာေနရာတြင္ထားပါ။ (မီးဖိုနားနီး)
၆•ရာသီဥတုနွင့္အခန္းအပူခ်ိန္ေပၚမူတည္ၿပီး၂ရက္မွ၃ရက္တြင္မွိဳခ်ဥ္ရပါျပီ။ခ်ဥ္ၿပီဆိုပါကေရခဲေသတၲာတြင္သိမ္းဆည္းထားနိုင္ၿပီးႏွစ္သက္သလိုေၾကာ္စားခ်က္စားႏိုင္ပါၿပီ။
❀ၾကာ႐ွည္ထားလိုပါကေရပါဝင္မႈနည္းေအာင္ထမင္းမာမာကိုအသံုးျပဳၿပီးေလလံုေအာင္ထားပါ။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...