2 February 2017

အသားတုကုန္းေဘာင္

ထမင္းၿမိန္ေစမဲ့သတ္သတ္လြတ္အသားတုကုန္းေဘာင္ႀကီးေၾကာ္ေလးျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္ရလြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ့ဟင္းတခြက္လည္းျဖစ္ပါတယ္။ဆိုဖီယာေတာ့ဆီျပန္ဟင္းေတြကိုအခ်ိန္ေပးၿပီးတမနက္ခင္းလံုးခ်က္ရတဲ့ဟင္းေတြထက္စာရင္ခုလိုခုေၾကာ္ခုစားအေၾကာ္ဟင္းပြဲေလးေတြပိုႀကိဳက္ပါတယ္။ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားၾကိဳတင္လွီးျဖတ္ထားၿပီးစားခါနီးမွသာလ်ွင္ေၾကာ္ၿပီးပူပူေႏြးေႏြးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။ခ်က္စားၾကည့္ရေ အာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
အသားတု(fresh) - ၃၀၀ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၂လံုး
ဆား -ဇြန္းတဝက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး -တစ္လံုး
ေရႊပဲ/င႐ုပ္ပြ - ၅ေတာင့္/တစ္လံုး
င႐ုပ္သီးေျခာက္ - ၅ ေတာင့္
ေ႐ွာက္ေကာ တ႐ုပ္မဆလာ - အနည္းငယ္
Sweet Soya Sauce - တစ္ဇြန္း
(အေနာက္ရည္)
ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
၁•ဦးစြာအသားတုကိုအေနေတာ္အတံုးလွီးထားပါ။
၂•ၾကက္သြန္နီအတုံးၾကီးလွီးထားပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးအတံုးၾကီးစိတ္ထားပါ။င႐ုပ္သီးေျခာက္ေခ်ြထားပါ။ေရႊပဲကိုတဝက္စိ တ္ထားပါ။င႐ုပ္ပြအေနေတာ္စိတ္ထားပါ။
၃•အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။(ဆီအနည္းငယ္ပိုထည့္ေပးမွဟင္းပြဲလွပါတယ္။)
၄•ဆီပူလ်ွင္င႐ုပ္ေျခာက္ကိုကြၽမ္းေအာင္ေၾကာ္ၿပီးဖယ္ထုတ္ထားပါ။
၅•ၾကက္သြန္ထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။ မီးျပင္းျဖင့္အေရာင္ေျပာင္းရံုေၾကာ္ပါ။အသားတု၊ေရြွပဲ၊င႐ုပ္ပြ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး တို႔ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။ဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ပါ။
၆•သီးရြက္ျပဳတ္ရည္သို႔မဟုတ္ေရအနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ။အေနာက္ရည္ထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။ေနာက္ဆံုးတြင္ေ႐ွာက္ေကာမႈန္႔ထည့့္ၿပီးင႐ုပ္သီးေျခာက္ေၾကာ္ထည့္ကာသမေအာင္ေမြေပးၿပီးပန္းကန္တြင္တည္းခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
(မီးျပင္းျဖင့္ေၾကာ္ပါၾကက္သြန္တအားေျခာက္ၿပီးႏြမ္းလ်ွင္စားမေကာင္းပါ။)
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...