2 February 2017

အသားတု

Vegetarian Meat
အသားတုကိုေတာ့ေနရာအေတာ္မ်ားမ်ားမွာအေျခာက္ဘဲအမ်ားဆံုးဝယ္လို႔ရပါတယ္။လတ္ဆပ္တဲ့အသားတုအစို ကိုေတာ့အခ်ိဳ႕ေဒသမ်ားမွာသာေရာင္းေလ့႐ွိပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္သံုးေဆာင္သူမ်ားအတြက္အဆင္ေျပသလိုသာမန္သူေတြအတြက္လည္းအရသာသစ္တမ်ိဳးနဲ႔စားလို႔ေကာင္းတဲ့အသားတုဘဲျဖစ္ပါတယ္။ဒီနည္းေလးကိုေတာ့ဆိုဖီယာ့အန္တီေလးဆီကသင္ပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္ယူ၍မရႏိုင္ေသာသူ မ်ားႏွင့္စမ္းၿပီးျပဳလုပ္လိုသူမ်ားအတြက္လုပ္နည္းေလးျပန္လည္မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။လုပ္စားၾက ည့္ၾကရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ဂ်ံဳ (All Purpose Flour)- တစ္ကီလို
ေရ - ၅၀၀ ml
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
၁•ဦးစြာဇလံုတခုတြင္ဂ်ံဳႏွင့္ေရထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္ေပးပါ။ဂ်ံဳသားမ်ားလံုးလာပါကပလပ္စတစ္အု ပ္ၿပီးဆယ္မိနစ္ခန္႔ထားပါ။
၂•ဆယ္မိနစ္ခန႔္ႏွပ္ထားၿပီးပါကေနာက္ထပ္တစ္ႀကိမ္၂မိနစ္၃မိနစ္ခန္႔နယ္ေပးပါ။ဂ်ံဳသားေျပာင္ေခ်ာလာပါကဇလံုတြင္ျပန္ထည့္ၿပီးေရအျပည့္ထည့္ကာမိနစ္၂၀ခန္႔စိမ္ထားပါ။
၃•မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ခန္႔စိမ္ထားေသာဂ်ံဳလံုးကိုေရထဲ တြင္ဖိေျခၿပီးနယ္ေဆးေပးပါ။
၄•ဂ်ံဳအႏွစ္မ်ားထြက္လာပါကဇကာခံၿပီးသြန္ပစ္ကာေရအသစ္ထည့္၍ထပ္ခါထပ္ခါပြတ္ေခ်ၿပီးေဆးေပးပါ။
၅•အထက္ပါနည္းအတိုင္းအႀကိမ္ႀကိမ္ေဆးေပးၿပီးေရမွာမျဖဴေတာ့ဘဲၾကည္လာပါကရလာေသာဂ်ံဳကိုက်စ္လာေအာင္လံုးေပးပါ။
၆•ေရစစ္ၿပီးလံုးသြားေသာဂ်ံဳလံုးကိုပလပ္စတစ္ျဖင့္ထုပ္ႁပီးအေပၚမွအေလးျဖင့္ဆယ္မိနစ္ခန္႔ဖိေပးထားပါ။
၇•ၿပီးလ်ွင္ရလာေသာအသားတုကိုသလိုလွီးျဖ တ္ထားပါ။ေရေႏြးအိုးတည္ထားပါ။
၈•တည္ထားေသာေရေႏြးအေတာ္ပူလာပါကအသင့္လွီးျဖတ္ထားေသာအသားတုအတံုးေလးမ်ားကိုထည့္ျပဳတ္ပါ၊
၉•အသားလံုးမ်ားအေပၚသို႔ေပၚလာပါကဆယ္ယူၿပီးေရေအးစိမ္ထားေပးပါ။
၁၀•ေအးသြားပါကဆယ္ယူေရစစ္ၿပီးလိုအပ္သလိုေၾကာ္စားခ်က္စားႏိုင္ပါၿပီ။
❀အလိပ္ေလးမ်ားျပဳလုပ္ရန္အတြက္မျပဳတ္ခင္ခပ္႐ွည္႐ွည္လွီးျဖတ္ကာတူတြင္ပတ္ၿပီးေရေႏြးအိုးတြင္ထည့္ျပဳတ္ႏိုင္ပါတယ္။
❀ျပဳတ္အိုးရည္ကိုအရသာ႐ွိၿပီးသားသတ္သတ္လြတ္ျပဳတ္ရည္ကိုအသံုးျပဳႏိုင္သလို႐ိုး႐ိုးေရကိုလည္းအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။
❀ဂ်ံဳတကီလိုျပဳလုပ္လ်ွင္မျပဳတ္ရေသးေသာအသားတု၃၂၀ဂရမ္ရ႐ွိပါတယ္။ပံုပါအသားတုမွာဂ်ံဳမႈန္႔တစ္ကီလိုအခ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...