2 February 2017

႐ွမ္းပဲပုတ္ခ်က္

႐ွမ္းပဲပုတ္ခ်က္နဲ႔အရြက္ေၾကာ္ေလးနဲ႔ဆိုရင္တျခား ဘာဟင္းမွမလိုေတာ့တာအေသခ်ာေပါ့။ဘယ္ခ်ိန္စားစားမ႐ိုးႏိုင္တဲ့အ႐ိုး႐ွင္းဆံုးေသာပဲပုတ္ခ်က္ပါ။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၄၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ - ၁လံုး
႐ွမ္းပဲပုတ္ - ၃ခ်ပ္
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ -တဇြန္း လၻက္ဇြန္း
အေရာင္တင္ - တစ္ဇြန္း
နႏြင္း - အနည္းငယ္
ဆား - တစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
င႐ုပ္သီးစိမ္း - ၃ ေတာင့္
ဆီ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
************
(၁)ဦးစြာခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေသးေသးစိတ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထားပါ။င႐ုပ္သီးထပ္ျခမ္းျ ခမ္းထားပါ။ပဲပုတ္ကိုမီးကင္ၿပီးေထာင္းထားပါ။
(၃)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။ဆီပူလ်ွင္ၾကက္သြန္ထည့္ၿပီးဆီ သပ္ပါ။ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ပါ။ၾကက္သြန္အေရာ င္အနည္းငယ္ဝင္းလာပါကနႏြင္းအေရာင္တင္ထည့္ပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္ခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးစိတ္ထည့္ၿပီး ဆားႏွင့့္ဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ကာခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကၿပီး အႏွစ္က်လာသည္ထိခ်က္ေပးပါ။
(၅)အႏွစ္က်ပါကေထာင္းထားေသာပဲပုတ္က္ိုထ ည့့္ပါ။ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည့္ေပးၿပီးအပ်စ္အက်ဲလို သလိုျပဳျပင္ကာအရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။(၆)အရသာအေနေတာ္ပါကင႐ုပ္သီးနံနံပင္ထည့္ ပါ။သမေအာင္ေမြၿပီးႏွစ္သက္ရာအသီးအရြက္တို႔႔စ ရာအရြက္စံုဟင္းခ်ိဳသို႔မဟုတ္မုန္ညင္းဟင္းခ်ိဳတို႔ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...