13 January 2017

ရွမ္းတိုဖူးေၾကာ္

Deep Fried Shan Tofu
တိုဖူးေၾကာ္ကိုေနရာေဒသအသီးသီးကအေၾကာ္ဆိုင္ေတြမွာေရာင္းထားတတ္ပါတယ္။ဘယ္အရပ္ေဒသေရာက္ေရာက္ေမြးရပ္ဇာတိေျမကတိုဖူးေၾကာ္ကိုေတာ့အျမဲတမ္းတမိတတ္တယ္။ငယ္ငယ္ကေျပးလႊာကစားရင္းကေန႔စဥ္ျမင္ေတြ႔ေနရတဲ့အိမ္နီးခ်င္းကတိုဖူးေၾကာ္လက္လီလက္ကားေပးတဲ့မန္႔နားရြာကတိုဖူးေၾကာ္ကိုေတာ့စားဖူးသူတိုင္းႏွစ္သက္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။မနက္မိုးလင္းဆိုအေၾကာ္ဖိုမွာမိုးျဗဲဒယ္သံုးလံုးေလာက္နဲ့အျပည့္ေၾကာ္ေနတဲ့တိုဖူးေၾကာ္ကိုေစာင့္ဝယ္ခဲ့ရတာေလးေတြလည္းလြမ္းမ္ိသလိုမနက္ခင္းတို္င္းအေၾကာ္ပူပူေႏြးေႏြးကိုႀကိမ္ျခင္းေတာင္းအျပည့့္ထည့္လို႔အိမ္ေ႐ွ႕ကျဖတ္ျဖတ္သြားတဲ့အေၾကာ္န႔ံေလးလည္းလြမ္းမိပါတယ္။႐ွမ္းေခါက္ဆြဲနဲ႔တြဲဖက္စားရာမွာလည္းအျခားတိုဖူးေၾကာ္မ်ားနဲ႔မတူထူးျခားတဲ့အရသာကလည္းမေမ့ႏိုင္စရာပါ။မနက္ခင္းစာကိုမ်ိဳးဝင္းရဲ့ေကာက္ညင္းေပါင္းနဲ႔တိုဖူးေၾကာ္ပူပူတြဲဖက္စားရတဲ့ငယ္ဘဝေလးေတြအမွတ္ရလို႔လုပ္စားျဖစ္တဲ့တိုဖူးေၾကာ္ေလးပါ။ေၾကာ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ကုလားပဲမႈန္႔အစိမ္း-၂၀၀ဂရမ္
ဆန္မႈန္႔ (ငစိန္)- ၄၀ဂရမ္
ေရ - ၁.၂၅၀ လီတာ
ဆား - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
နႏြင္း - အနည္းငယ္
ဆီ - ေၾကာ္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ကုလားပဲမႈန္႔ႏွင့္ဆန္မႈန္႔ကိုေရာၿပီးေရ၅၀၀ml ထည့္ၿပီးေဖ်ာ္ထားပါ။ေပ်ာ္သြားပါကအလံုးအခဲမ်ားမ က်န္ေစရန္ဇကာျဖင့္စစ္ေပးပါ။
2.တိုဖူးက်ိဳမည့္အိုးတြင္က်န္ေရ၇၅၀mlထည့္ပါ။ဆားႏွင့္နႏြင္းထည့္ၿပီးမီးဖိုတြင္တည္ပါ။
3.ဆူပြက္ပါကေဖ်ာ္ထားေသာပဲႏွစ္ရည္ကိုတဖက္မွျဖည္းျဖည္းေလာင္းထည့္ကာတဖက္မွအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
4.တိုဖူးပ်စ္လာပါကမီးေလ်ာ့ၿပီးပဲစိမ္းန႔ံေပ်ာက္သည္ထိဆယ္မိနစ္ခန္႔ေမြေပးၿပီးပဲႏွပ္ေအာင္ထားပါ။
5.ပဲစိမ္းန႔ံေပ်ာက္ပါကဘမ္းတခုတြင္ေလာင္းထည့္ကာမ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ျပဳလုပ္ၿပီးအေအးခံထားပါ။
5.လံုးဝေအးသြားပါကလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးဆီပူတြင္၁၅မိနစ္ခန္႔မီးေအးေအးျဖင့္အျပင္သားမ်ားႂကြပ္ရြလာသည္ထိေၾကာ္ေပးႁပီးဆယ္ယူဆီစစ္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀ထူးျခားမႈမွာအျပင္သားႂကြပ္ရြၿပီးအတြင္းသားႏူးည့ံတဲ့အရသာျဖစ္ပါတယ္။
❀ငစိန္ဆန္ကိုအသံုးျပဳပါကပိုမိုႂကြပ္ရြေသာတိုဖူးေၾကာ္ကိုရ႐ွိမွာျဖစ္ပါတယ္။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...