13 January 2017

ငါးခူစင္းေကာပီဇာ

Catfish Curry Square Pizza
ျမန္မာတစ္ေယာက္အေနနဲ႔ေန႔စဥ္ရက္ဆက္ပီဇာစားႏိုင္ဖို႔ဆိုတာအလြန္ႏွစ္သက္သူျဖစ္မွသာစားႏိုင္မယ္ထင္ပါတယ္။
ဆိုဖီယာလက္႐ွိလုပ္ေနတဲ့အလုပ္ခြင္ေရာက္လာခဲ့တဲ့လြန္ခဲ့တဲ့၉ႏွစ္ကစလို႔ပီဇာကိုေန႔စဥ္နဲ႔အမ်ွထိေတြ႔ေနရသူပါ။ေန႔စဥ္စားႏိုင္ဖို့မိမိနိုင္ငံမိမိေဒသအစားအစာမဟုတ္တဲ့အတြက္အေတာ္ေလးခက္ခဲတဲ့ေန႔ေတြၾကံဳခဲ့ရဖူးပါတယ္။ဒါေၾကာင့္အေနာက္တိုင္းအစားအစာေတြကိုအေ႐ွ႕တိုင္းပံုစံနဲ႔ေရာလို႔မိမိစိတ္ႀကိဳက္အေရာfusionပံုစံေလးလုပ္စားဖို႔အေတြးေပၚလာလို႔လုပ္စားျဖစ္တဲ့ပီဇာေလးျဖစ္ပါတယ္။ပံုမွန္ပီစာစားရင္တစိတ္ထက္ပိုမစားျဖစ္တဲ့ဆိုဖီယာေတာ့ဒီပီစာကိုတခ်ပ္လံုးကုန္ေအာင္စားျဖစ္သြားတာဒါပထမဆံုးအႀကိမ္ပါ။ဒါေၾကာင့္ပီစာဆိုမႀကိဳက္ပါဘူးဆိုသူေတြသာမကႀကိဳက္ႏွစ္သက္သူမ်ားပါႏွစ္သက္ေစမဲ့ငါးခူစင္းေကာပီဇာေလးလုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။ငါးခူစင္းေကာအစားမိမိႏွစ္သက္ရာဟင္းအႏွစ္ပံုစံျဖင့္လည္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
ပီဇာဂ်ံဳနယ္ရန္
**********
ဂ်ံဳ - ၁ကီလို
Yeast - ၄ ဂရမ္
သၾကား  - ၂၀ ဂရမ္
ဆား  - ၂၀ ဂရမ္
ႏြားနို႔  - ၂၅ ml
သံလြင္ဆီ - ၄၀ml
ေရခဲ - ၈၀ ဂရမ္
ေရ - ၄၂၀ ml
❀❀ဂ်ံဳတစ္ကီလိုလုပ္လ်ွင္ဆယ္လက္မအရြယ္ပံုပါဆိုဒ္၈ခုရပါတယ္အိမ္စားမ်ားအေနျဖင့္မိမိျပဳလုပ္မည့္အေပၚခ်ိန္ဆျပဳလုပ္ပါ။
ပီဇာဂ်ံဳျပဳလုပ္ပံု
**********
1.ဂ်ံဳနွင့္yeastကိုအရင္သမေအာင္ေမြပါ။ 2.က်န္ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကိုေရာၿပီး ေရခဲဆားသၾကားေပ်ာ္ေအာင္ေမြၿပီးပါကဂ်ံဳနွင့္Yeastအေရာထည္းထည့္နွယ္ပါ။
3.ဂ်ံဳသားေျပာင္ေခ်ာလာသည္ထိနွယ္ေပးပါ။ျပီးလ်ွင္၂၀၀ဂရမ္ဆိုဒ္အလံုးေလးမ်ားလံုးကာဆီသုတ္ဂ်ံဳျဖဴးထားေသာဘမ္းတြင္နွစ္လက္မေလာက္ျခားကာစီထည့္ၿပီးပလပ္စတစ္လံုေအာင္ပိတ္ကာေရခဲေသတၲာတြင္နွပ္ထားပါ။4.ပီဇာမလုပ္ခင္တရက္သို႔ေန႔ဝက္ေလာက္ႀကိဳလုပ္ထားတာကလက္နဲ႔ျဖန္႔ရတာပိုအဆင္ေျပပါတယ္ ။တရက္တည္းမကုန္ရင္ဂ်ံဳကိုေရခဲေသတၲာတြင္၃ရက္ေလာက္အထားခံပါတယ္ ။
❀ရက္႐ွည္ထားရန္မဟုတ္ဘဲျပဳလုပ္လိုပါကေရခဲအစား႐ိုး႐ိုးေရကိုအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။
❀ေရခဲထည့္ျခင္းျဖင့္ဂ်ံဳနယ္စဥ္ထြက္လာေသာအပူခ်ိန္ေျကာင့္အပြအေနထားကိုထိန္းေပးရန္အတြက္ျဖစ္ပါတယ္။
ငါးခူစင္းေကာပီဇာ(တခ်ပ္စာ)
*************
ဂ်ံဳ - တစ္လံုး
ငါးခူစင္းေကာ- တစ္ပန္းကန္
င႐ုတ္ပြ- တစ္ျခမ္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္လံုး
သံလြင္သီး - အနည္းငယ္
ခ်ိစ္- တခြက္
င႐ုတ္သီး- ႏွစ္ေတာင့္
ပီဇာျပဳလုပ္ပံု
*********
1.နွပ္ထားၿပီးသားဂ်ံဳကိုဂ်ံဳမႈန္႔ျဖဴးၿပီးျဖန္႔ကာဆီသုပ္ထားေသာဘမ္းသို႔ဇကာေပၚတင္ပါ။ဒီတခါေတာ့ အဝိုင္းမလုပ္ဘဲေလးေထာင့္ျပဳလုပ္ထားပါတယ္။
2.ငါးခူဟင္းႏွင့္အႏွစ္ကိုေဘးအနားနွစ္စိပ္ေလာက္ခ်န္ကာလူးေပးပါ ။
3.ငါးဟင္းအေပၚမွထည့္လိုေသာသီးႏွံတင္ပါ။(င႐ုတ္ပြ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊သံလြင္သီးထည့္ထားပါ တယ္)။အေပၚမွ cheese ျဖဴးပါ။❀ခ်ိစ္ကိုေတာ့MozzarellaCheeseကိုသံုးပါတယ္
4.ovenတြင္အေပၚ၂၈၀ဒီကရီေအာက္၂၀၀ဒီကရီမီးျဖင့္၅မိနစ္၆မိနစ္ခန္႔႔ဖုတ္ၿပီးမုန္႔အေရာင္ရကာမုန္႔သားက်က္ပါကလွီးျဖတ္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
.......
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...