27 December 2016

အုန္းမွန္ကူ

 Coconut Candy
အုန္းမွန္ကူကိုငယ္စဥ္ကေလးဘဝေက်ာင္းမုန္႔ေစ်းတန္းေတြမွာေရာင္းတာကိုဝယ္စားဖူးၾကမယ္ထင္ပါတယ္။အျခားအိမ္နီးခ်င္းႏို္င္ငံမ်ားတြင္လည္းပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးျပဳလုပ္ၿပီးအခ်ိဳပြဲအျဖစ္တည္ခင္းတာေတြ႔ရပါတယ္။
မိမိအိမ္မွာထမင္းစားၿပီးအခ်ိဳတည္းစရာအျဖစ္ျပဳလုပ္ႏိုင္သလိုေဆးသၾကားကင္းတဲ့အခ်ိဳမုန္႔ကိုသားငယ္သမီးငယ္မ်ားအတြက္ျပဳလုပ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
အုန္းသီး - ၃၀၀ ဂရမ္
သၾကား - ၄၀၀ ဂရမ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.အုန္းသီးကိုအျပင္အမဲမ်ားလွီးထုတ္ၿပီးအမွ်င္ျခစ္ထားပါ။(ဒီမွာေတာ့ျခစ္ၿပီးသားဝယ္ၿပီးျပဳလုပ္လို႔အမ်ွင္မရပါ)
2.ျခစ္ၿပီးသားအုန္းသီးကိုမီးေအးေအးျဖင့္အေရာင္မေျပာင္းေအာင္ေလွာ္ေပးပါ။
3.အုန္းသီးအေတာ္ေလးေျခာက္လာပါကသၾကားထည့္ၿပီးအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
4.သၾကားမ်ားအရည္ေပ်ာ္ၿပီးေျခာက္လာသည္ထိေမြေပးပါ။
5.ေျခာက္ၿပီးခဲလာပါကဆီလူးထားေသာဘမ္းတြင္ဖိထည့္ၿပီးအေအးခံထားပါ။
6.အေတာ္အသင့္ေအးပါကလိုသလိုလွီးျဖတ္ကာဘမ္းတြင္ျဖန္႔ထားၿပီးေလသလပ္အေျခာက္ခံထား ပါ။
7.အားလံုးေျခာက္ၿပီးမာခဲလာပါကေလလံုေသာဘူးတြင္ထည့္ၿပီးသိမ္းကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
❀ႏွစ္သက္ရာအေရာင္ထည့္ၿပီးလည္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
❀အေအးခံထားစဥ္မာသြားသည္ထိမေစာင့္ဘဲလွီးျဖတ္ၿပီးမွသာေလသလပ္ထားၿပီးအေျခာက္ခံပါ။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...