26 October 2016

အမဲႏွင္းေျခာက္

ပန္းေသး႐ိုးရာအစားအစာတခုျဖစ္တဲ့အမဲႏွင္းခံေျခာက္ျဖစ္ပါတယ္။ႏွင္းခံေျခာက္မွာ႐ိုး႐ိုးအသားေျခာက္ႏွင့္အန႔ံအရသာမတူဘဲတမူထူးျခားတဲ့ေမႊးရန႔ံ႐ွိပါတယ္။အမဲေျခာက္ကိုေတာ့ေနရာေဒသအရပ္ရပ္မွာပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေျခာက္ေလ့႐ွိၾကေပမဲ့အမဲႏွင္းေျခာက္ကေတာ့တႏွစ္တရာသီေဆာင္းတြင္းႏွင္းက်ခ်ိန္သာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။အိမ္မွာေတာ့တႏွစ္စာျပဳလုပ္တာမို႔႔တႀကိမ္ျပဳလုပ္ရင္အမ်ားအျပားျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ငယ္စဥ္အခါ ကေတာ့အဖြားလုပ္တဲ့အခ်ိန္ဆိုေဘးကေနကူလုပ္ေပးခဲ့ရပါတယ္။ဆိုဖီယာအတြက္တကူးတကမသင္ယူျဖစ္ခဲ့ပါဘဲဝါသနာေၾကာင့္လုပ္ခဲ့သမ်ွေတြဟာခုခ်ိန္မွာအလြန္တန္ဖိုး႐ွိတဲ့ပညာေတြျဖစ္လို႔ေနခဲ့ပါတယ္။ႏွင္းက်တဲ့ေဒသေတြမွာသာျပဳလုပ္ႏိုင္တာမို႔လာမဲ့ေဆာင္းရာသီလေတြမွာျပဳလုပ္လိုသူမ်ားအတြက္ျပဳလုပ္နည္းမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
အမဲသား - ၂ကီလို
ဆား - ၂၀ ဂရမ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.အမဲႏွင္းေျခာက္ျပဳလုပ္ရန္အမဲသားကိုအဆီမပါအေၾကာမပါေသာေပါင္တလံုးသားသို႔မဟုတ္အမဲလ်ွာျဖင့္ျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
2.အသားတတံုးလ်ွင္တကီလိုခန္႔အရြယ္တံုးၿပီးဆားကိုဂ်ံဳနယ္သလိုဖိနယ္ကာႏွစ္ညခန္႔သိပ္ထားပါ။အထက္ေအာက္လွန္ေပးပါ။
3.ၿပီးလ်ွင္တံဆို႔ျဖင့္ထိုးၿပီးေဆာင္းေနပူပူတြင္ထုတ္လွန္းပါ။
4.ညဖက္ႏွင္းက်ခ်ိန္တြင္မသိမ္းဘဲႏွင္းခံထားပါ။
5.ထိုကဲ့သို႔ညႏွင္းခံမနက္ႏွင့္ေန႔ခင္းဖက္တြင္ေနလွန္းၿပီးလိုခ်င္ေသာအေျခာက္အေနအထားရပါကသိမ္းဆည္းကာလိုသလိုေၾကာ္စားခ်က္စားႏိုင္ၿပီျဖစ္ပါတယ္။
❀အမဲႏွင္းခံေျခာက္မွာအတံုးႀကီးႀကီးျပဳလုပ္ရသျဖင့္အတြင္းထိဆားဝင္ေစရန္ဖိဖိနယ္ေပးရပါမယ္။
❀ဆားႏိုင္ရပါ့မယ္။ဆားမႏိုင္ပါကအတြင္းထိဆား မဝင္ဘဲအလယ္တြင္ပုတ္သြားတတ္ပါတယ္။
❀တႏွစ္တႀကိမ္သာျပဳလုပ္သည္မို႔လံုးဝေျခာက္သည္ထိထားရပါမယ္။ေျခာက္သြားပါကႀကိဳးျဖင့္အိ မ္တြင္းတြင္ခ်ိတ္ဆြဲၿပီးသိမ္းဆည္းႏိုင္သလိုေရခဲေသတၱာမ်ားတြင္လည္းသိမ္းဆည္းထားႏိုင္ပါတယ္။
❀ပါးပါးလွီးေၾကာ္စားႏိုင္သလိုေၾကာ္ၿပီးခရမ္းခ်ဥ္သီးျဖင့္လည္းခ်က္စားႏိုင္ပါတယ္။
❀တရုတ္ပဲထမင္းခ်က္ရာမွာေၾကာ္ၿပီးထည့္ခ်က္ပါကအလြန္ဘဲအရသာထူးတဲ့ပဲထမင္းရ႐ွိမွာျဖစ္ပါတယ္။
........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...