26 October 2016

စြံပလြံသီးယို

စြံပလြံသီးဆိုရင္ေတာ့အခ်ိဳထည့္စရာမလိုဘဲသဘာအခ်ိဳႏွင့္က်န္းမာေရးအတြက္အက်ိဳးျပဳတဲ့ဗီတာမင္ဓာတ္မ်ားစြာပါဝင္ၿပီးသားျဖစ္တာကိုသိၿပီးၾကၿပီးျဖစ္မွာပါ။စြံပလြံသီးကိုတာ႐ွည္အထားခံၿပီးဧည့္ခံတည္ခ င္းရာမွာလွလွပပတည္ခင္းႏိုင္မဲ့စြံပလြံယိုလုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
စြံပလြံသီးေျခာက္ - ၃၀၀ ဂရမ္ (အေစ့ထုတ္ၿပီး)
ေထာပတ္ - ၅၀ ဂရမ္
သစ္သီးေျခာက္အဆံအေစ့စံု - ၁၀၀ ဂရမ္
(Granola)
ႏွမ္းေလွာ္ - တစ္ပန္းကန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.စြံပလြံသီးေျခာက္ကိုအေစ့ထုတ္ၿပီးႀကိတ္စက္ျဖင့္ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းႀကိတ္ထားပါ။
2.သစ္သီးေျခာက္အေစ့အဆံတို႔ကိုခပ္ေသးေသးစိတ္ထားပါ။
3.အသင့္ျဖစ္ပါကအိုးမကပ္ေသာဒယ္တြင္ေထာပတ္ထည့္ၿပီးမပူေပးကာႀကိတ္ထားေသာစြံပလြံသီးကိုထည့္ပါ။
4.အဆက္မပ်က္ေမြေပးၿပီးအနည္းငယ္ေျခာက္လာပါကသစ္သီးေျခာက္ႏွင့္အေစ့အဆံတို႔ကိုေရာထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
5.ေျခာက္ၿပီးဆီျပန္လံုးလာပါကမီးပိတ္ၿပီးေခတၱအေအးခံထားပါ။
6.ခပ္ေႏြးေႏြးအေနအထားတြင္ဆီစိမ္စကၠဴသို႔မဟုတ္ပလပ္စတစ္ခင္းၿပီးစြံပလြံယိုကိုထည့္ပါ။
7.မိမိျပဳလုပ္လိုေသာပံုစံအဝိုင္းေလးေတာင့္လိုသလိုပံုျပဳလုပ္ၿပီးခပ္က်စ္က်စ္လိတ္ကာအေအးခံထားပါ။
8.ေအးသြားေသာအခါျဖည္ၿပီးႏွမ္းေလွာ္ျဖင့္အႏွ့ံလူးကပ္ေပးပါ။
9.ၿပီးလ်ွင္မိမိႏွစ္သက္ရာအထူအပါးလွီးျဖတ္ၿပီးေလလံုေသာဘူးသို႔မဟုတ္ပလပ္စတစ္ျဖင့္တခုဆီထုတ္ပိုးၿပီးလွလွပပတည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...