23 October 2016

ေျပာင္းဖူးဟင္းထုပ္

႐ွမ္းအစားအစာတမ်ိဳးျဖစ္တဲ့ဟင္းထုပ္ကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးျပဳလုပ္တာေတြ႔ရပါတယ္။အခ်ိဳ႕ကၾကက္သြန္မိတ္တ မ်ိဳးသာအသံုးျပဳၿပီးအခ်ိဳ႕ကမုန္လာထုပ္၊ငွက္ေပ်ာဖူး၊ၾကက္သြန္ဖူး၊ၾကက္သြန္နီတို႔ကိုအသံုးျပဳၾကပါတ ယ္။ဆိုဖီယာေတာ့ေျပာင္းဖူးနဲ့သတ္သတ္လြတ္ဟင္းထုပ္ေလးစမ္းျပီးလုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ေျပာင္းဖူးႏွစ္သ က္သူအဖို႔ေတာ့အလြန္ဘဲေက်နပ္စရာေကာင္းတဲ့ဟင္းထုပ္ေလးပါ။အရင္ကအလြယ္တကူဆန္မႈန္႔နဲ႔ျပဳလုပ္ခဲ့ေပမဲ့လိြဳင္ေကာ္မွာစားခဲ့ရတဲ့ဟင္းထုပ္အရမ္းစားေကာင္းလို႔ေမးၾကည့္ေတာ့႐ွမ္းဆန္နဲ႔လုပ္တယ္လို့ေျပာပါတယ္။ဒါေၾကာင့္ဒီတႀကိမ္ေတာ့ညီမယြန္းဖူးဖူးရဲ႕ေ
တာင္ႀကီးအျပန္လက္ေဆာင္ထည့္ေပးလိုက္တဲ့
႐ွမ္းဆန္ကိုေရစိမ္ႀကိတ္ၿပီးလုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။႐ွမ္းဆန္အလြယ္တကူမရ႐ွိႏိုင္ပါကဆန္မႈန္႔ႏွင့္ေကာ္မႈန္႔ေရာၿပီးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ေျပာင္းဖူး - ႏွစ္ဖူး
ၾကက္သြန္မိတ္ - ႏွစ္ပင္
႐ွမ္းဆန္ - ၂ခြက္ ဆန္ခ်ိန္ခြက္
ဆီ - တစ္ဇြန္း
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ - ဇြန္းတဝက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဆား - လိုသေလာက္
နႏြင္းမႈန္႔  - အနည္းငယ္
ေရ - တစ္ခြက္ ဆန္ခ်ိန္ခြက္
ငွက္ေပ်ာဖက္ ထုပ္ရန္
တြဲဖက္စားသံုးရန္
**********
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္
ဂ်ဴးျမစ္/နံနံပင္
ငရုပ္သီးေၾကာ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
**********
1.ဦးစြာ႐ွမ္းဆန္ကိုေရေဆးၿပီးေရတနာရီခန္႔စိမ္ထားပါ။ၿပီးလ်ွင္ေရစစ္ကာေရတစ္ခြက္ထည့္ၿပီး ၿပီးႀကိတ္ထားပါ။
2.ၾကက္သြန္မိတ္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးလက္တဆစ္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ။ေျပာင္းဖူးကိုပါးပါးလွီးထားပါ။
3.ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကိုဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြပါ။
4.ငွက္ေပ်ာဖက္ကိုမီးကင္ၿပီးသန္႔ရွင္းကာနယ္ထားေသာမုန္႔ႏွစ္ကိုထည့္ၿပီးလံုေအာင္ထုပ္ၿပီးေပါင္းမည့္ဘမ္းတြင္စီထည့္ပါ။
5.ေပါင္းခံအိုးတြင္ေရထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္တည္ထားပါ။ထုပ္ထားေသာေျပာင္းဖူးဟင္းထုပ္ဘမ္း ကိုတင္ၿပီးမိနစ္၃၀ခန္႔ေပါင္းပါ။
6.ေျပာင္းဖူးက်က္ပါကထုပ္ယူၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်
က္ဂ်ဴးျမစ္နံနံပင္ငရုပ္သီးေၾကာ္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...