23 October 2016

ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္ေၾကာ္

႐ွမ္းျပည္ကအစားအစာတခုျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္လည္းျဖစ္ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးငါးခ်ဥ္ေၾကာ္ပုဇြန္ခ်ဥ္ေၾကာ္စားရသည္ထက္အရသာ႐ွိလွတာမို႔ႏွစ္သက္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။ခ်က္စားၾက ည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္ - တစ္ပန္းကန္(၃၀၀ဂရမ္)
ၾကက္သြန္နီ -တစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ ေျမာင္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္လံုး
င႐ုပ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ဆီ - အနည္းငယ္
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
**************
1.ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္ေၾကာ္အတြက္ၾကက္သြန္နီပါးပါးစိတ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴေသးေသးစိတ္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးေ သးေသးစိတ္ထားပါ။င႐ုပ္သီးထက္ျခမ္းျခမ္းထား ပါ။ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္ကိုလည္းအေနေတာ္လွီးျဖတ္ထား ပါ။
2.အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကအိုးထဲတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္ကိုဆီသပ္ပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ပါ။
3.ၾကက္သြန္ႏြမ္းပါကခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ။ဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ပါ။ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္ထည့္ပါ။
4.အားလံုးသမၿပီးအနည္းငယ္ေထြးလာပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးင႐ုပ္သီးစိမ္းႏွင့္နံနံပင္ထည့္ကာပန္းကန္တြင္တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...