23 October 2016

ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္

႐ွမ္းျပည္အစားအစာျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္လုပ္ၾကည့္ဖို႔အၾကံေပးတဲ့ေတာင္ႀကီးကညီမယြန္းဖူးဖူးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္လည္းျဖစ္ၿပီးဆန္နီေလးနဲ႔ခ်က္ၿပီးျပဳလုပ္ထားတာမို႔ေထြးေထြးေလးနဲ႔စားရတာလည္းအလြန္အရသာေကာင္းလွတာမို႔ဆိုဖီယာေတာ့ထမင္းလြတ္စားလိုက္တယ္။အခုဆိုဖီယာျပဳလုပ္ထား တဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ဆီခ်က္ေလးနဲ႔သုပ္စားႏိုင္သလိုေၾကာ္ၿပီးလည္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ငွက္ေပ်ာဖူး- တစ္ဖူး (အေနေတာ္) ၃၅၀ဂရမ္
ထမင္းခ်က္ၿပီးသား - တစ္ပန္းကန္ ၅၀၀ဂရမ္
ဆား - လၻက္ဇြန္း တဝက္
ငွက္ေပ်ာဖက္ - ထုပ္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ငွက္ေပ်ာဖူးကိုအျပင္ပိုင္းအရင့္မ်ားဖယ္ၿပီးပါးပါးလွီးကာဆားႏွင့္သံပုရာသီးညစ္ထားေသာေရခဲေရတြင္စိမ္ထားပါ။
2.ထမင္းကိုခပ္မာမာခ်က္ထားပါ။ဆိုဖီယာေတာ့ ဆန္နီသံုးထားပါတယ္။အဆင္ေျပရာကိုအသံုးျပဳႏို င္ပါတယ္။
3.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဇလံုတခုတြင္ခ်က္ထားေသာထမင္းထည့္ၿပီးဆားထည့္ကာသမေအာင္ေျခၿပီးနယ္ေပးပါ။
4.ၿပီးလ်ွင္ေရစိမ္ထားေသာငွက္ေပ်ာဖူးကိုဆယ္ယူေရညစ္ၿပီးထည့္ပါ။
5.အားလံုးသမေအာင္နယ္ၿပီးမီးကင္သန္႔စင္ထားေသာငွက္ေပ်ာဖက္တြင္ထည့္ကာေသခ်ာစြာေလလံုေအာင္ျပဳလုပ္ကာေသခ်ာက်စ္ေနေအာင္စည္းေပးပါ။
6.အားလံုးျပဳလုပ္ၿပီးပါကေလလံုေသာဘူးတြင္ထည့္ၿပီးပူေႏြးေသာေနရာတြင္၂ရက္မွ၃႐က္ထိထားပါ။ရာသီဥတုေအးပါကရက္အနည္းငယ္ပိုၾကာပါတ ယ္။
7.ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္ရပါကဖက္မ်ားကိုဖယ္ထုတ္ၿပီးလိုသလိုလွီးကာၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ျဖင့္သုပ္ျပီးင႐ုတ္သီးေၾကာ္ၾကက္သြန္ျဖဴနံနံပင္ဂ်ဴးျမစ္တို႔ျဖင့့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏို္င္ပါၿပီ။ၾကက္သြန္ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ျဖင့္လည္းပုဇြန္ခ်ဥ္ငါးခ်ဥ္ကဲ့သို႔ေၾကာ္စားခ်က္စားႏိုင္ပါတယ္။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...