23 October 2016

ခရမ္းသီးမ်ွစ္ရခိုင္ခ်က္

ခရမ္းႂကြပ္သီးနဲ႔မ်ွစ္ကိုရခိုင္ခ်က္ေလးခ်က္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္နည္းသင္ေပးခဲ့တဲ့အရင္လုပ္ေဖာ္ ကိုင္ဖက္သူငယ္ခ်င္းစစ္ေတြမွကိုစံလင္းကိုေက်းဇူးအထူးပါ႐ွင္။ဟင္းတခြက္တည္းနဲ႔တင္ထမင္းၿမိန္လို ႔မၾကာ မၾကာခ်က္စားျဖစ္တဲ့ဟင္းတခြက္လည္းျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ခရမ္းႂကြပ္သီး - ဆယ္လံုး
မ်ွစ္ျပဳတ္ - ၁၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ  - ၃ေျမာင္း
င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၀ ေတာင့္
စိမ္းစားငါးပိ - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
မန္က်ည္းရည္/သံပုရာရည္- ၃ဇြန္း
ဆီ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပင္စိမ္းရြက္/နံနံပင္ - လက္တစ္ဆုပ္
ျပငဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
**************
1.ခရမ္းႂကြပ္သီးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ။မ်ွစ္ျပဳတ္ကိုေရေဆးေရစစ္ထားပါ။
2.ၾကက္သြန္နီၾကက္သြန္ျဖဴင႐ုတ္သီးစိမ္းတို႔ကိုေထာင္းထားပါ။
3.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကခ်က္မည့္အိုးတြင္ခရမ္းၾကြပ္သီးမ်ွစ္ၾကက္သြန္နီၾကက္သြန္ျဖဴင႐ုတ္သီးေထာင္းထားသည္ကိုထည့္ပါ။ငါးပိထည့္ပါ။ဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ဆီတို႔ကိုထည့္ၿပီးအားလံုးသမေအာင္ေမြၿပီးမီးဖိုေပၚတြင္လံုးခ်က္ပါ။
4.လံုးရည္ခမ္းသြားပါကေရအနည္းကယ္ဆီထည့္ေပးၿပီးခရမ္းသီးအိေအာင္တည္ေပးပါ။
5.ခရမ္းသီးႏူးပါကမန္က်ည္းရည္သို႔မဟုတ္သံပုရာရည္ထၫ့္ၿပီးသမေအာင္ေမြကာအရသာအေပါ့အသံျမည္းပါ။
6.အရသာအေနေတာ္ပါကအရည္စပ္စပ္တြင္ပင္စိမ္းရြက္သို႔မဟုတ္နံနံပင္အုပ္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀င႐ုတ္သီးအနီ၏အေရာင္သာအသံုးျပဳၿပီးခ်က္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုအသံုးျပဳပါကနႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။
........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...