9 September 2016

အမဲႏွင္းေျခာက္ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္

ထမင္းျမိန္ေစတဲ့႐ိုးရာဟင္းအမဲႏွင္းေျခာက္ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ကဇာတိေျမကိုသတိရေစတဲ့ဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္အရြက္ေၾကာ္မုန္ညင္းဟင္းခ်ိဳေလးနဲ႔တြဲဖက္လိုက္ရင္ျဖင့္ဘယ္ေတာ့စားစားမ႐ိုးႏိုင္တဲ့ဟင္းဘဲျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
❀အမဲႏွင္းေျခာက္မ႐ွိပါက႐ိုး႐ိုးအမဲေျခာက္ဆိတ္သားေျခာက္အစားထိုးခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။အန႔ံအရသာကြဲျပားမွာျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
အမဲႏွင္းေျခာက္ - တစ္ပန္းကန္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၃လံုး
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုုး
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ - ဇြန္းတဝက္ စားပြဲဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
င႐ုတ္သီးစိမ္း- ၃ေတာင့္
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ဆီ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
*************
1.ဦးစြာအမဲႏွင္းေျခာက္ကိုပါးပါးလွီးထားပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကက္သြန္ေသးေသးစိတ္ထားပါ။
2.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကခ်က္မည့္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးအမဲႏွင္းေျခာက္ကိုေမြးလာသည္ထိေၾကာ္ေပးၿပီးဆယ္ယူထားပါ။
3.လက္က်န္ဆီျဖင့္ၾကက္သြန္နီဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴဆီသပ္ပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ၿပီးေၾကေအာင္ခ်က္ေပး ပါ။❀င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္ထည့္လိုပါကထည့္ႏို င္ပါတယ္။
4.ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကပါကေၾကာ္ထားေသာအမဲႏွင္းေျခာက္ကိုထည့္ပါ။ေရအနည္းငယ္ထည့္ေပးၿပီးေ မြေပးပါ။
5.ဆားႏွင့္ဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ပါ။အမဲႏွင္းေျခာက္အေ ပါ့အငံေပၚမူတည္ၿပီးဆားကိုေလ်ာ့ထည့္ေပးပါ။
6.ဟင္းအႏွစ္က်ပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။အပ်စ္အက်ဲလိုသလိုျပဳျပင္ၿပီးင႐ုတ္သီးစိမ္းနံနံပင္အုပ္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀႐ို႐ိုးဆိတ္သားေျခာက္အမဲေျခာက္ကိုပါးပါးလွီး၍မရႏိုင္ပါသျဖင့္မေၾကာ္ဘဲေရစိမ္ထုၿပီးေသးေသးစိတ္ၿပီးမွသာခ်က္ပါ။
......
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...