7 September 2016

ပန္းေသးၾကာဇံသုပ္

ပန္းေသးၾကာဇံသုပ္ကိုေတာ့စားဖူးသူတိုင္းႏွစ္သက္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္အထိမ္းမွတ္ေန႔မ်ားႏွင့္ဧည့္ဖိတ္ထမင္းစားဝိုင္းမ်ားတြင္ေတာ့မပါမျဖစ္တဲ့ဟင္းတစ္ပြဲလည္းျဖစ္ပါတယ္။ပဲၾကာဇံကိုအဓိကထားၿပီးေဆးဘဲဥၾကက္ေျခေထာက္၊ဘဲေျခေထာက္ႏွင့္ေဝါစြန္း(ဆလပ္႐ိုး)တို႔ျဖင့္တြဲ ဖက္သုပ္ေလ့႐ွိၿပီးအိမ္လုပ္အခ်ဥ္ရည္ျဖင့္သုပ္ထားတဲ့အရသာထူးျခားတဲ့ပဲၾကာဇံသုပ္ေလးျဖစ္ပါတယ္။အခုသုပ္ထားတာကေတာ့ၾကက္ေျခေထာက္ႏွင့္ တြဲဖက္သုပ္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။သုပ္စားၾကည့္ရေ အာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ပဲၾကာဇံ - ၁၀၀ ဂရမ္
ၾကက္ေျခေထာက္(အေျခာက္)-၅၀ ဂရမ္
မုန္လာဥနီ - တစ္ေတာင့္
ေဆးဘဲဥ/ဆလပ္႐ိုး ထည့္လိုကထည့္ပါ။
ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း - ၃ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ႏွမ္းဆီခ်က္ - ၂ဇြန္း
ႏွမ္းဆီေမြး - တစ္ဇြန္း
ဟြားေက်ာက္ဆီ - တစ္ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ - ၃ဇြန္း
င႐ုတ္သီးဆီခ်က္ - တစ္ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ - ၃ဇြန္း
ပန္းသီးဗီနီဂါ- ၃ဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
သၾကား - တစ္ဇြန္း
နံနံပင္ - လက္တစ္ဆုပ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ပဲၾကာဇံကိုေရစိမ္ထားပါ။ၾကက္ေျခေထာက္အေျ ခာက္ကိုေစ်းတြင္ဝယ္ယူႏိုင္သလိုမိမိဘာသာအိမ္တြင္ျပဳလုပ္ၿပီးလည္းသိမ္းဆည္းထားႏိုင္ပါတယ္။
2.ၾကက္ေျခေထာက္အေျခာက္ကိုဆီပူပူတြင္ခ်ေၾကာ္ၿပီးေရေႏြးထည့္စိမ္ထားေပးပါ။ပြလာပါကဆ ယ္ယူေရစစ္ၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ထားပါ။
3.မုန္လာဥနီကိုအမ်ွင္ေလးမ်ားစိတ္ထားပါ။ဆလပ္႐ိုးထည့္လိုပါကအခြံသင္ၿပီးေရစိမ္ထားကာအေနေတာ္အေခ်ာင္းေလးမ်ားလွီးျဖတ္ထားပါ။
4.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကပဲၾကာဇံကိုျပဳတ္ၿပီးေရေပးေလာင္းကာကပ္ေၾကးျဖင့္ျဖတ္ၿပီးဇလံုတခုတြင္ထည့္ပါ။
5.မုန္လာဥနီ၊ဆလပ္႐ိုး၊ၾကက္ေျခေထာက္လွီးထား သည္တို႔ကိုထည့္ပါ။
6.ပန္းကန္လံုးတခုျဖင့္ပါဝင္ေသာဟင္းစပ္ပစၥည္းမ်ားၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ႏွမ္းဆီခ်က္၊ဟြားေက်ာ က္ဆီ၊ႏွမ္းဆီေမြး၊င႐ုတ္သီးဆီခ်က္၊ပဲငံျပာရည္၊သၾကားဆားႏွင့္ဗီနီဂါအားလံုးကိုေရာစပ္ၿပီးသုပ္မ ည့္ဇလံုတြင္ေလာင္းထည့္ပါ။
7.နံနံပင္ႏွင့္ေျမပဲေထာင္းတို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးတည္ခင္းႏို င္ၿပီ။
❀သံုးေဆာင္ခါနီးမွသာသုပ္ပါ။ၾကာဇံမွေရစုပ္သြား တတ္သျဖင့္လိုအပ္ပါကအခ်ဥ္ေရကိုေရေရာၿပီးအသံုးျပဳကာစိုစိုေလးသုပ္ပါ။
❀အခ်ဥ္ရည္ကိုအိမ္လုပ္ဗီနီကာခ်ဥ္ေဆာ္ခါးသီးသို႔မဟုတ္ပန္းသီးဗီနီဂါကိုအသံုးျပဳပါတယ္။မ႐ွိလ်ွင္ပ န္းသီးအခ်ဥ္ရည္အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။
❀ေဆးဘဲဥထည့္လိုပါကျပဳတ္ထားၿပီးပြဲျပင္သည့္အခ်ိန္မွထည့္ပါ။
❀ၾကက္ေျခေထာက္အေျခာက္ကိုအိမ္တြင္ျပဳလုပ္ရန္ၾကက္ေျခေထာက္ကိုေျခသည္းမ်ားျဖတ္ပါ။
ဓားထက္ထက္ျဖင့္အေပၚမွေအာက္ခြဲၿပီးဓားရာေပးကာအေရခြံကိုအဝတ္ျဖင့္ကိုင္ၿပီးခြာခ်ပါ။
❀ဘမ္းတခုတြင္အျပန္႔လိုက္ျဖန္႔ထားၿပီးအေျခာက္လွန္းထားပါ။ေျခာက္ပါကခြာယူၿပီးသိမ္းဆည္းထား ကာလိုသလိုအသံုးျပဳႏိုင္ပါၿပီ။(အျပင္တြင္ဝယ္ယူပါ ကေစ်းအလြန္မ်ားပါတယ္)
❀#ဟြားေက်ာက္ >> #ဇီခြၽမ္းင႐ုပ္ေကာင္း >>#sichuanpepper ကိုေစ်းႏွင့္စူပါမားကတ္မ်ား တြင္ရႏိုင္ပါတယ္။
❀ဟြားေက်ာက္ကိုေလွာ္ၿပီးေထာင္းကာဆီပူေလွာင္းထည့္ေပးပါကဟြားေက်ာက္ဆီရပါတယ္။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...