7 September 2016

အသားမ်ွစ္ခ်ဥ္ေျခာက္ေၾကာ္

Stir Fried Dry Pickled Bamboo shoot with Beef
အသားမ်ွစ္ခ်ဥ္ေျခာက္ေၾကာ္ေလးျဖစ္ပါတယ္။
ဆိုဖီယာေတာ့ဆီျပန္ဟင္းေတြကိုအခ်ိန္ေပးၿပီးတမနက္ခင္းလံုးခ်က္ရတဲ့ဟင္းေတြထက္စာရင္ခုလိုခုေၾကာ္ခုစားအေၾကာ္ဟင္းပြဲေလးေတြပိုႀကိဳက္ပါတယ္။ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားၾကိဳတင္လွီးျဖတ္ထားၿပီးစားခါနီးမွသာလ်ွင္ေၾကာ္ၿပီးပူပူေႏြးေႏြးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
အမဲသား - လက္တစ္ဆုပ္ ၁၅၀ ဂရမ္ (ပုဇြန္၊ငါး၊ၾကက္သား)
ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၂လံုး
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ဆား -ဇြန္းတဝက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ေကာ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး -တစ္ျခမ္း
ၾကက္သြန္မိတ္ - ၂ပင္
င႐ုပ္သီးစိမ္းနီ - ၃ ေတာင့္
ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
************
1.ဦးစြာပထမအသားကိုေသးေသးစိတ္ကာဆား၊ဟင္းခပ္မႈန္႔၊ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း၊ေကာ္မႈန္႔ထ ည့္ႁပီးနယ္ထားပါ။
(နယ္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္တခါခ်က္အထုပ္ေလးမ်ားထုပ္ၿပီးသိမ္းထားပါကခ်က္ခါနည္းအဆင္သင့္ျမန္ဆန္စြာခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။နပ္ထားေသာအသားျဖ
ဖင့္ပင္ခ်ဥ္စပ္၊ပဲငပိ၊ကုန္းေဘာင္၊မုန္ညင္းခ်ဥ္စ
သျဖင့္ဟင္းပြဲမ်ားတြင္အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။
2.ၾကက္သြန္နီမထူမပါးလွီးထားပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီး သံုးေျမာင္းခပ္ထူထူစိတ္ထားပါ။င႐ုပ္သီးထပ္ျခမ္းျ ခမ္းထားပါ။ၾကက္သြန္မိတ္တစ္လကၼအ႐ွည္ျဖ တ္ထားပါ။
3.အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။
4.ဆီပူလ်ွင္ၾကက္သြန္ထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။မီးျပင္းျဖ င့္အေရာင္ေျပာင္းရံုေၾကာ္ပါ။မ်ွစ္ခ်ဥ္ေျခာက္ေရေ ဆးၿပီးထည့္ပါ။အသားထည့္ေၾကာ္ပါ။
5.အသားအေရာင္ေျပာင္းပါကၾကက္ျပဳတ္ရည္သို႔မဟုတ္ေရအနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ။နည္းနည္းဆီထ ည့္ပါ။
6.အသားက်က္ပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။င႐ုပ္သီးျခမ္း၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ၾကက္သြန္မိတ္ထည့္ ၿပီးသမေအာင္ေမြၿပီးမီးဖိုမွခ်ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါႁပီ။❀မီးျပင္းျဖင့္ေၾကာ္ၿပီးအရည္စပ္စပ္ျဖင့္ခ်ပါ။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...