7 September 2016

ပဲထြန္ေၾကာ္

 ႐ွမ္းျပည္ေျမာက္ပိုင္းမွာေတာ့မနက္ခင္းစာကိုေကာက္ညင္းေပါင္းနဲ႔တြဲျပီးတိုဖူးေၾကာ္ကိုအဓိကစားၾကေပမဲ့ေျမာက္ပိုင္းကပဲထြန္ေၾကာ္ေလးနဲ႔လည္းတြဲစားျကပါတယ္။ပဲထြန္ေခၚပဲၾကားကိုေၾကာ္နည္းမ်ွေဝေပးလာတာကေတာ့ေတာင္ႀကီးကညီမငယ္ယြန္းဖူးဖူးျဖစ္ပါတယ္။ပဲထြန္ေၾကာ္ေလးကမႏၱေလးပဲေၾကာ္နဲ႔ဆင္ဆင္တူၿပီးသူကေတာ့ပဲအလံုးလိုက္ေလးပံုစံမပ်က္ေၾကာ္ထားၿပီးၾကြပ္ရြေလးမို႔ႏွစ္သက္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။ေၾကာ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ပဲထြန္/ပဲၾကား - တစ္ဘူး ဆန္ခ်ိန္ခြက္
ဆန္မႈန္႔ - ၁၅၀ ဂရမ္
ဆား - ဇြန္းတဝက္ လၻက္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း- တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ဦးစြာပဲထြန္ကိုေရစိမ္ထားပါ။ပြလာပါကေပါင္းအိုးျဖင့္ေရထည့္ၿပီးႏူးေအာင္ျပဳတ္ပါ။
2.ပဲႏူးၿပီးေရခမ္းပါကပဲကိုအလံုးမပ်က္ဆန္မႈန္႔ႏွင့္ဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
3.အသင့္ျဖစ္ပါကဆီပူတြင္တဇြန္းစာဆီခပ္ထည့္ၿပီးနီေရာင္သမ္းကာႂကြပ္လာသည္ထိေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ကာေကာက္ညင္းေပါင္းႏွမ္းေထာင္းျဖဴးထားသည္ႏွင့္ျဖစ္ေစမန္က်ည္းခ်ဥ္ရည္ႏွင့္ျဖစ္ေစတြဲဖက္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါႁပီ။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

2 comments:

  1. What is the english or indian name for ပဲထြန္? Thanks

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...