7 September 2016

မုန္႔လံုးႀကီးေၾကာ္

အိႏၵိယအဆာေျပစာမုန္႔ျဖစ္တဲ့မုန္႔လံုးေၾကာ္ကိုေတာ့ငယ္စဥ္ကတည္းကႏွစ္သက္ခဲ့တာပါ။မိသားစုလၻက္ရည္ဆိုင္မို႔အျမဲထိေတြ႕ေနရတဲ့မုန္႔လည္းျဖစ္ပါတယ္။။ခုခ်ိန္ထိလည္းဘယ္ေနရာမွာေတြ႕ေတြ႕ဝမ္းသာအားရဝယ္စားျဖစ္ေနေသးတယ္။ဆို္င္မွာေရာင္းတာေတြကိုေတာ့ဒီထက္ႏွစ္ဆေလာက္ႀကီးတဲ့အလံုးေတြျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ဒီေန႔လုပ္စားရင္းကဆိုဖီယာတို႔ကေလးဘဝဇာတိၿမိဳ႕မွာစမူဆာ၊ခါဂ်ာမုန္႔၊မုန္႔လံုးေၾကာ္ဆိုၿပီးအျမဲလ ည္ေရာင္းတဲ့အဖြားအိုကိုလည္းအမွတ္ရမိပါေသးတယ္။ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးအာဟာရလည္းျဖစ္လို႔မိမိ ခေလးငယ္မ်ားအတြက္ကိုယ္တိုင္ျပဳလုပ္ေပးႏိုင္ဖို႔လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ဂ်ံဳၾကမ္း - ၃၀၀ ဂရမ္
ဆန္မႈန္႔ - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ငွက္ေပ်ာသီး - တစ္လံုး
ဆား - အနည္းငယ္
ေဆာ္ဒါ - ဇြန္းတဝက္ လၻက္ဇြန္း
ၾကံသကာ/ သၾကားညိဳ - ၁၀၀ ဂရမ္
ေရ - ၂၄၀ ml
ဆီ - ေၾကာ္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ဦးစြာပထမဇလံုတခုတြင္ဂ်ံဳၾကမ္း၊ဆန္မႈန္႔ဆားႏွ င့္ေဆာ္ဒါတို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြထားပါ။
2.ငွက္ေပ်ာသီးမွည့္တလံုးကိုေၾကေအာင္ေခ်ၿပီးဂ်ံဳအေရာထဲထည့္ပါ။
3.ၾကံသကာသို႔မဟုတ္သၾကားညိဳကိုထည့္ကာေရကိုျဖည္းျဖည္းဆီထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္ေပးပါ။
4.ၾကံသကာအသံုးျပဳပါကပါဝင္ေသာေရအခ်ိဳးျဖင့္က်ိဳၿပီးအမိႈက္စစ္ၿပီးမွထည့္နယ္ပါ။
5.မုန္႔ႏွစ္ပ်စ္ပ်စ္ရပါက၁၅မိနစ္ခန္႔အဖံုးအုပ္ထားပါ။
6.အသင့္ျဖစ္ပါကဆီပူကိုအေနေတာ္မီးျဖင့္အပူေပးထားပါ။
7.ဆီပူပါကမုန္႔လံုးမုန္႔ႏွစ္ကိုဇြန္းျဖင့္ခပ္ၿပီးတခုဆီဆီပူတြင္ခ်ေၾကာ္ပါ။
8.အလံုးရရန္အေကာင္းဆံုးႏွည္းမွာလက္တဖက္ျဖင့္ညစ္ထုတ္ၿပီးထြက္လာသည္ကိုဇြန္းျဖင့္ခပ္ယၿူပီးေၾကာ္ပါ။
9.ညိဳေရာင္သမ္းလာသည္ထိဆီပူတြင္အေရာင္ညီေရာင္ေမြေပးပါ။10.အေရာင္ရႁပီးအနည္းငယ္ႂကြပ္လာပါကဆယ္ယူအေအးခံကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀မီးမျပင္ရ။မီးျပင္းလ်ွင္အတြင္းသားမက်က္ျဖစ္တ တ္သည္။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...