7 September 2016

နာနတ္သီးအခ်ဥ္ရည္


Pineapple Vinegar
နာနတ္သီးနဲ႔ျပဳလုပ္ထားတဲ့အခ်ဥ္ရည္တည္နည္းေလးပါ။ဒီနည္းေလးကေတာ့ဆိုဖီယာတို႔ဘိုးဘြားလက္ထက္ကတည္းကသံုးလာတဲ့နည္းေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။နာနတ္သီးအစားခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီး၊ပန္းသီးတို႔ကိုအ စားထိုးသံုးႏိုင္ၿပီးတအိုးတည္ထားရံုျဖင့္တႏွစ္ပတ္လံုးအခ်ဥ္အတြက္ဝယ္ယူရန္မလိုဘဲသံုးႏိုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။ဒီအခ်ဥ္ရည္ျဖင့္အသုပ္မ်ိဳးစံုသုပ္ႏိုင္သလိုအခ်ဥ္ခ်က္ဟင္းေတြမွာလည္းသံုးႏိုင္ပါတယ္။႐ွမ္းအစားအစာမ်ားျဖစ္တဲ့တိုဖူးသုပ္ေခါက္ေ႐ွာက္ဆန္တိုဖူးတို႔ျပဳလုပ္ရာမ်ာလည္းသံုးႏိုင္ၿပီးသဘာဝအခ်ဥ္ရည္ရဲ႕ေမြးရန႔ံကိုလည္းရ႐ွိေစမွာျဖစ္ပါတယ္။အခ်ဥ္ရည္တည္ရန္အခ်ိန္၂လမွ၃လၾကာျမင့္မွာျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
နာနတ္သီး - တစ္လံုး
(ဖူဂ်ီပန္းသီးဆယ္လံုး/ခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီး၅လံုး)
ေရက်က္ေအး - ၃လီတာ
ၾကံသကာ/သၾကားညိဳ - ၁၅၀ဂရမ္
ေလလံုေသာပုလင္း - တစ္လံုး
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.နာနတ္သီးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရေျခာ က္ေအာင္ထားပါ။အခြံသင္ကာအေျမာင္းႀကီးႀကီးစိတ္ထားပါ။
2.ဆီကင္းေသာအိုးျဖင့္ေရ၃လီတာကိုဆူပြက္ေအာင္တည္ၿပီးအေအးခံထားပါ။
3.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကသန္႔႐ွင္းေျခာက္ေသြ႔ေသာပုလင္းတြင္နာနတ္သီးေရက်က္ေအးႏွင့္ၾကံသကာကိုထည့္ၿပီးေမြေပးကာအဖံုးအထပ္ထပ္လံုေအာင္ပိတ္ၿပီးအလင္းေရာင္နည္းေသာေနရာတြင္ထားပါ။
4.သံုးလခန္႔အၾကာတြင္စတင္သံုးႏိုင္ၿပီမို႔အေပၚယံတက္ေနေသာအျဖဴေရာင္အလႊာတထပ္ကိုခပ္ထုတ္ၿပီးအဝတ္ပါးျဖင့္စစ္ယူကာသံုးႏိုင္ပါၿပီ။
❀ခပ္ယူေသာခြက္ဇြန္းမွာေျခာက္ေသြ႔ဆီကင္ရပါမယ္။မၾကာခဏဖြင့္ရန္မလိုေအာင္ပုလင္းေသးျဖင့္ ခပ္ယူခြဲထားပါ။
❀ေလ်ာ့သြားေသာအခ်ဥ္ေရကိုေရက်က္ေအးတည္ၿပီးအေအးခံထပ္မံျဖည့္စြက္သြားႏိုင္ပါတယ္။
ႏွစ္ၾကာလာလ်ွင္အခ်ဥ္ျပင္းပါကေရေရာသံုးႏိုင္ပါတယ္။
............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...