9 September 2016

စြမ္ထန္(မ်ွစ္ခ်ဥ္ေျခာက္)

酸汤
႐ွမ္းျပည္သူ႐ွမ္းျပည္သားမ်ားအႀကိဳက္စြမ္ထန္လို႔ေခၚတဲ့အခ်ဥ္ဟင္းရည္ျဖစ္ပါတယ္။စြမ္ထန္ကိုေတာ့မုန္ညင္းခ်ဥ္ေဆာ္ခါးသီးေျခာက္ႏွင့္မ်ွစ္ခ်ဥ္ေျခာက္မ်ားျဖင့္ျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။အလြယ္ကူဆံုးနဲ႔အျမန္ဆံုးျပဳလုပ္ႏိုင္တဲ့ဟင္းခ်ိဳလည္းျဖစ္ပါတယ္။ျပဳလုပ္နည္းမခက္ေပမဲ့မသိေသးေသာအခ်ိဳ႕ေသာသူမ်ားအတြက္လုပ္နည္းေရးေပးျခင္းသာျဖစ္ပါတယ္။အခုျပဳလုပ္ထားတာကေတာ့မိုးကုတ္ျပန္လ က္ေဆာင္မ်ွစ္ခ်ဥ္ေျခာက္ေလးနဲ႔ျဖစ္ပါတယ္။စြမ္ထန္ေျခာက္ခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီးေျခာက္တို႔ကိုအစားထိုးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
စြမ္ထန္/မ်ွစ္ခ်ဥ္ေျခာက္/ခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီးေျခာက္ - လက္တစ္ဆုပ္
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္လံုး
ဂ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၂ေတာင့္
ၾကက္ျပဳတ္ရည္/ေရေႏြးဆူ - တစ္လီတာ
ဆား - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ၾကက္သြန္မိတ္ - တစ္ပင္
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ႏွစ္သက္ရာစြမ္ထန္ေျခာက္၊မ်ွစ္ခ်ဥ္ေျခာက္သို႔မ ဟုတ္ခ်ဥ္ေဆာ္ခါးသီးေျခာက္ကိုေရေဆးထားပါ။
2.ၾကက္ျပဳတ္ရည္သို႔မဟုတ္ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူတည္ထားပါ။
3.ၾကက္သြန္ပါးပါးလွီး၊ဂ်င္းကိုထုျပားထားပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုအေျမာင္းစိတ္ထားပါ။င႐ုတ္သီးစိမ္းထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ။ၾကက္သြန္မိတ္နံနံပင္တစ္လက္မခန္႔ျဖတ္ထားပါ။
4.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဟင္းခ်ိဳတည္ခင္းမည့္ပန္းကန္တြင္အသင့္ထည့္ထားပါ။ဆားႏွင့္ဟင္းခပ္မႈန္႔
ထည့္ပါ။
5.ထမင္းစားဝိုင္းတြင္တည္ခင္းမည့္အခ်ိန္မွသာၾကက္ျပဳတ္ရည္သို႔မဟုတ္ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူကိုေလာင္းထည့္ၿပီးပန္းကန္ကို၅မိနစ္ခန္႔အုပ္ထားေပးၿပီးအေပါ့အငံျမည္းကာတည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
❀ခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီးအေျခာက္ကိုအသံုးျပဳပါကအသီးေျခာက္ကိုၾကက္ျပဳတ္ေရသို႔မဟုတ္ေရေႏြးတည္ထားသည့္ထဲတြင္အခ်ဥ္အရသာထြက္လာေစရန္ထည့္ျပဳတ္ေပးပါ။
❀ေရေႏြးဆူျဖင့္သတ္သတ္လြတ္ျပဳလုပ္ႏိုင္သလိုၾကက္ျပဳတ္ရည္ႏွင့္အသားထည့္ၿပီးလည္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...