24 July 2016

ရန္ကုန္ထမင္းေပါင္း

ရန္ကုန္မွာထမင္းေပါင္းဆိုရင္သီးႏွံနဲ႔ေကာ္ရည္နဲ႔ေၾကာ္ထားတဲ့ထမင္းေပါင္းကိုေရာင္းၾကတာမ်ားပါတ ယ္။မႏၱေလးနဲ႔အခ်ိဳ႕ေဒသမ်ားမွာေတာ့ထမင္းေပါင္းကိုရန္ကုန္ထမင္းေပါင္းမႏၱေလးထမင္းေပါင္းဆိုၿပီးခြဲၿပီးေရာင္းေလ့႐ွိပါတယ္။ဆိုဖီယာေတာ့တခါတရံတေယာက္တည္းဆိုင္မွာစားျဖစ္တဲ့အခါမ်ိဳးမွာဆိုရင္အသီးအႏွံလည္းႀကိဳက္အသားနဲ႔ငံုးဥလည္းပါၿပီးသားမို႔လြယ္လြယ္ကူကူရန္ကုန္ထမင္းေပါင္းကိုဘဲေရြးခ်ယ္ၿပီးစားျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း (၃ပြဲစာ)
********
မုန္ညင္းျဖဴ -လက္တစ္ဆုပ္
ဘိုစားပဲ- ၃ေတာင့္
ပန္းမုန္လာ/စိမ္း - တခက္
ေျပာင္းဖူး- ၃ေတာင့္
ေရႊပဲသီး- ၅ေတာင့္
မုန္လာဥနီ - အနည္းငယ္
ပဲပင္ေပါက္ - အနည္းငယ္ 
ကန္ဇြန္းရြက္ - လက္တစ္ဆုပ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္လံုး
ငံုးဥ- ၁၀လံုး
ငါးဖယ္လံုး - ၅လံုး
ပုဇြန္ - ၅ေကာင္
ၾကက္သား- ၅၀ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ေျမာင္း
ၾကက္ျပဳတ္ရည္- တစ္ပန္းကန္လံုး
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔-တဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ေျပာင္းဖူးမႈန္႔/ေကာ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆီ - ၃ဇြန္း
ထမင္းျဖဴ - ၃ပြဲ
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)ပါဝင္ေသာသီးႏွံမ်ားအားလံုးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ထားပါ။ကန္ဇြန္းရြက္ပဲပင္ေပါက္ႏွင့္ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေဘးဖယ္ထားပါ။
မိမိႏွစ္သက္ရာသီးႏွံမ်ားကိုေရြးခ်ယ္အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။
(၂)ၾကက္သားနွင့္ပုဇြန္တို႔ကိုေရေဆးသန္႔စင္ကာလွီးျဖတ္ထားပါ။ငံုးဥကိုျပဳတ္ၿပီးအခြံသင္ထားပါ။
(၃)ပန္းကန္တခုတြင္ပါဝင္ေသာအသားပုဇြန္ငါးလံုးငံုးဥႏွင့္သီးႏွံတို႔ကိုတစုထဲထားပါ။ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ကိုေရႏွစ္ဇြန္းထည့္ၿပီးေဖ်ာ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴ႐ိုက္ျပားထားပါ။
(၄)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးကိုအပူေပးၿပီးဆီထည့္ကာၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ၾကက္သားကိုဦးစြာခ်ေၾကာ္ပါ။
(၅)ၾကက္သားအေရာင္ေျပာင္းပါကပုဇြန္ႏွင့္ငါးဖယ္လံုးတို႔ထည့္ပါ။
(၆)ေရေဆးေရစစ္ထားေသာသီးႏွံတို႔ကိုထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။မီးျပင္းျဖင့္ေၾကာ္ပါ။
(၇)ငံုးဥျပဳတ္ထည့္ပါ။ကန္ဇြန္းရြက္ႏွင့္ပဲပင္ေပါက္ခရမ္းခ်ဥ္သီးေနာက္ဆံုးမွထည့္ပါ။ဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ တို႔ကိုထည့္ျပီးၾကက္ျ ပဳတ္ရည္ထည့္ပါ။
(၈)ဆူပြက္ပါကအသင့္ေဖ်ာ္ထားေသာေျပာင္းဖူးမႈန္႔ကိုထည့္ၿပီးခပ္ျမန္ျမန္ေမြေပးကာအရသာအေပါ့အငန္ျမည္းၿပီးပန္းကန္တြင္အသင့္ထည့္ထားေသာထမင္းျဖဴေပၚတြင္ခပ္ထည့္ေပးပါ။ႏွစ္သက္ရာေဂၚဖီခ်ဥ္ၾကက္သြန္ခ်ဥ္တို႔ျဖင့့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...