24 July 2016

ခရမ္းသီးပဲပုတ္ေထာင္း

႐ွမ္းအစားအစာတခုျဖစ္တဲ့ခရမ္းသီးပဲပုတ္ေထာင္းေလးျဖစ္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္ျဖစ္ၿပီးထမင္းၿမိန္ေစမဲ့ဟင္းရံတခြက္ျဖစ္လို႔ေထာင္းစားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ခရမ္းသီး- ၂လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ -၅ေျမာင္း
င႐ုတ္သီး - ၅ေတာင့္
႐ွမ္းပဲပုတ္ - ၂ခ်ပ္
႐ွမ္းနံနံ- ႏွစ္ပင္
ဖက္ဖယ္ရြက္ - တစ္ခက္
ဆား- အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ဦးစြာခရမ္းသီးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးထပ္ျခမ္းျခမ္းၿပီးမီးကင္ပါ။
(၂)င႐ုတ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုလည္းေ လွာ္ထားေပးပါ။ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီးေရေဆးထားပါ။႐ွမ္းပဲပုတ္ကိုမီးကင္ထားပါ။
(၃)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကမီးကင္ထားေသာခရမ္းသီးကိုခက္ရင္းျဖင့္ျခစ္ယူထား ပါ။
(၄)င႐ုတ္ဆံုတြင္႐ွမ္းပဲပုတ္ကိုမႈန္႔ေအာင္ေထာင္းၿပီးဖယ္ထားပါ။
(၅)င႐ုတ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ေထာင္းပါ။ညက္ပါကျခစ္ယူထားေသာခရမ္းသီး ထည့္ေထာင္းေပးပါ။ဆားႏွင့္႐ွမ္းပဲပုတ္ထ ည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြကာအရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။
(၆)ၿပီးလ်ွင္ပန္းကန္တြင္ထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီ႐ွမ္းနံနံႏွင့္ဖက္ဖယ္ရြက္တို့္ကိုပါးပါးလွီးထည့္ကာသမေအာင္ေမြၿပီးထမင္းပူပူျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...