25 July 2016

ဒုတ္ထိုး>>အသားေပါင္း

Steamed Beef
အမဲသားကလီစာနဲ႔ျပဳလုပ္ထားတဲ့ဒုတ္ထိုးျဖစ္ပါတယ္။အမဲသားမစားသူမ်ားမိမိႏွစ္သက္ရာအသားျဖင့္ အစားထိုးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
အမဲကလီစာ - တစ္ကီလို
ဂ်င္း - တစ္တက္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ေျမာင္း
နာနတ္ပြင့္ - ၃ပြင့္
သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - တစ္ေခ်ာင္း
ကရေဝးရြက္ - ၂ရြက္
ပဲငံျပာရည္အပ်စ္- ၃ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆား - တစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
သၾကားည္ိဳ - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပန္းသီး႐ွာလကာရည္- ၃ဇြန္း
ဆီ - ၂ဇြန္း
ၾကက္ဥျပဳတ္ - ၃လံုး
*တြဲဖက္စားရန္
င႐ုတ္ခ်ဥ္
ၾကာဇံေၾကာ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ကလီစာမ်ားအားလံုးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူတြင္ထည့္ၿပီးေရေႏြးေဖ်ာကာဆယ္ယူေရစစ္ထားပါ။
(၂)ေရေႏြးေဖ်ာၿပီးသားကလီစာမ်ားကိုဇလံုတခုတြင္ထည့့္ၿပီးဆီ၊ဆား၊ဟင္းခပ္မႈန္႔၊ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ပဲငံျပာရည္ႏွင့္သၾကား႐ွာလကာရည္တို႔ကိုထည့့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးကာမိနစ္၃၀ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
(၃)အမ်ိဳးအစားမတူေသာကလီစာမ်ားထဲမွၾကာ႐ွည္ျပဳတ္ရမည့္အူၾကမ္းတို႔ကိုဦးစြာေရြးထုတ္ၿပီးသစ္ဂ်ပိုးနာနတ္ပြင့္ႏွင့္ကရေဝးရြက္ထည့္ၿပီးျပဳတ္ထားပါ။
(၄)အေတာ္အတင့္ႏူးသည့္အေနအထားရပါကခ်န္ထားေသာကလီစာမ်ားကိုထည့္ျပဳတ္ေပးပါ။
(၅)အားလံုးႏူးပါကၾကက္ဥျပဳတ္ထားသည္ကိုထည့့္ၿပီးအရသာဝင္ရံုထည့္ျပဳတ္ပါ။
(၆)အားလံုးႏူးၿပီးအရသာအေနေတာ္ပါကလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးၾကာဇံေၾကာ္ႏွင့္အခ်ဥ္တို႔ုျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
အခ်ဥ္ျပဳလုပ္ပံု
**********
င႐ုတ္ဆီအခ်ဥ္ - တစ္ပန္ကန္လံုး
မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္ - ၅ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သၾကား - ၂ဇြန္း
ဆား - ဇြန္းတဝက္
ဂ်င္း - တစ္လက္မ
င႐ုတ္သီးစိမ္း- ၅ေတာင့္
င႐ုတ္ဆီအပ်စ္တစ္ပန္းကန္ထဲတြင္မန္က်ည္းမွည့္၊ဆား၊သၾကား၊ဂ်င္းေထာင္း၊င႐ုတ္သီးေထာင္းထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...