24 July 2016

အာလူးခ်ဥ္စပ္

Hot & Spicy Potato
ထမင္းၿမိန္ေစမဲ့သတ္သတ္လြတ္အာလူးခ်ဥ္စပ္ဟင္းေလးကခ်က္ရလြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ့ဟင္းတခြက္လည္းျဖစ္ပါတယ္။ဆိုဖီယာေတာ့ဆီျပန္ဟင္းေတြကိုအခ်ိန္ေပးၿပီးတမနက္ခင္းလံုးခ်က္ရတဲ့ဟင္းေတြထက္စာရင္ခုလိုခုေၾကာ္ခုစားအေၾကာ္ဟင္းပြဲေလးေတြပိုႏွစ္သက္ပါတယ္။ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားၾကိဳတင္လွီးျဖတ္ထားၿပီးစားခါနီးမွသာလ်ွင္ေၾကာ္ၿပီးပူပူေႏြးေႏြးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္ ။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
အာလူး -  ၅လံုး အေနေတာ္
ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၂လံုး
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ -တဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ဆား -ဇြန္းတဝက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
င႐ုပ္ခ်ဥ္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
(ေစ်းတြင္႐ွမ္းခ်ဥ္ျဖင့္တြဲေရာင္းေသာင႐ုတ္ခ်ဥ္)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး -တစ္လံုး
ၾကက္သြန္မိတ္/႐ွမ္းနံနံ - ႏွစ္ပင္
င႐ုပ္သီးစိမ္းနီ - ၃ ေတာင့္
သံပုရာသီး  - တစ္ျခမ္း
ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
************
(၁)ဦးစြာပထမအာလူးကိုအခြံသင္ေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီမထူမပါးလွီးထားပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးအေျမာင္းခပ္ထူထူစိတ္ထားပါ။င႐ုပ္သီးထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ။ၾကက္သြန္မိတ္႐ွမ္းနံနံတစ္လကၼအ႐ွ ည္ျဖတ္ထားပါ။
(၃)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။(ဆီအနည္းငယ္ပိုထည့္ေပးမွဟင္းပြဲလွပါတယ္။)
(၂)ဆီပူလ်ွင္ၾကက္သြန္ထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။မီးျပင္းျဖင့္အေရာင္ေျပာင္းရံုေၾကာ္ပါ။င႐ုပ္ခ်ဥ္ႏွင့္ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ေၾကာ္ပါ။အာလူးလွီးထားသည္ကိုထည့္ပါ။
(၃)အာလူးအေရာင္ေျပာင္းရံုေၾကာ္မိျပီးပါကဆားႏွင့့္ဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ပါ။
ၾကက္ျပဳတ္ရည္သို႔မဟုတ္ေရအနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ။အာလူးက်က္ရံုနည္းနည္ဆီထည့္ပါ။
(၄)အာလူးက်က္ပါကသံပုရာသီးညစ္ၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။င႐ုပ္သီးျခမ္း၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကက္သြန္မိတ္သို႔မဟုတ္႐ွမ္းနံနံထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြကာမီးဖိုမွခ်တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါႁပီ။(အရည္စပ္စပ္ျဖင့္ခ်ပါ။တအားေျခာက္ၿပီးႏြမ္းလ်ွင္စားမေကာင္းပါ။)
......
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...