24 July 2016

ေျမပဲခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္

 သတ္သတ္လြတ္ဟင္းေလးျဖစ္ၿပီးစိမ့္စိမ့္ေလးနဲ႔အရသာ႐ွိကာထမင္းၿမိန္ေစမဲ့ဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။႐ွမ္းဟင္းရြက္စံုဟင္းခ်ိဳေလးနဲ႔လိုက္ဖက္လွပါတယ္။ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၄၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ - ၁လံုး
ေျမပဲ - ၁၀၀ ဂရမ္
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ -တဇြန္း လၻက္ဇြန္း
အေရာင္တင္ - တစ္ဇြန္း
နႏြင္း - အနည္းငယ္
ဆား - တစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
င႐ုပ္သီးစိမ္း - ၃ ေတာင့္
ဆီ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
************
(၁)ဦးစြာခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေသးေသးစိတ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထားပါ။င႐ုပ္သီးထပ္ျခမ္းျ ခမ္းထားပါ။ေျမပဲဆန္ကိုေလွာ္ၿပီးလံုးျခမ္းကြဲေထာ င္းထားပါ။
(၃)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။ဆီပူလ်ွင္ၾကက္သြန္ထည့္ၿပီးဆီ သပ္ပါ။ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ပါ။ၾကက္သြန္အေရာ င္အနည္းငယ္ဝင္းလာပါကနႏြင္းအေရာင္တင္ထည့္ပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္ခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးစိတ္ထည့္ၿပီး ဆားႏွင့့္ဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ကာခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကၿပီး အႏွစ္က်လာသည္ထိခ်က္ေပးပါ။
(၅)အႏွစ္က်ပါကေထာင္းထားေသာေျမပဲက္ိုထည့့္ပါ။ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည့္ေပးၿပီးအပ်စ္အက်ဲလို သလိုျပဳျပင္ကာအရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။(၆)အရသာအေနေတာ္ပါကင႐ုပ္သီးနံနံပင္ထည့္ ပါ။သမေအာင္ေမြၿပီးႏွစ္သက္ရာအသီးအရြက္တို႔႔စ ရာအရြက္စံုဟင္းခ်ိဳသို႔မဟုတ္မုန္ညင္းဟင္းခ်ိဳတို႔ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...