12 July 2016

အုန္​းသီး​ေခါက္​မုန္​႔

Crispy Crepe
႐ိုး႐ိုးcrepeနဲ႔မုန္႔ႏွစ္စပ္တာမတူဘဲကြဲပါတယ္။ဒီမုန္႔အခ်ိဳးေလးနဲ႔ဘဲၾကက္ဥေခါက္မုန္႔ျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ျပဳလုပ္တဲ့အိုးေပၚမူတည္ၿပီးအထူအပါးႏွင့္ႂကြပ္တဲ့အေနအထားကိုရ ႐ွိမွာျဖစ္ပါတယ္။စကၤာပူမေလး႐ွားမွာေတာ့ဒီမုန္ေလးကိုဘဲမိမိႏွစ္သက္ရာသစ္သီးေခ်ာကလတ္တို႔ကိုေရြးခ်ယ္လို႔မွာယူသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။သားသားမီးမီးတို႔နဲ႔အတူေပ်ာ္ေပ်ာ္ပါးပါးလုပ္စားႏိုင္ဖို႔လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ကိတ္ဂ်ံဳ - ၅၀၀ ဂရမ္
အုန္းႏို႔ - တစ္လီတာ
ၾကက္ဥ - ၁၅လံုး
သၾကား- ၅၀၀ဂရမ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)ကိတ္ဂ်ံဳကိုဇကာခ်ၿပီးသၾကားၾကက္ဥအုန္းႏို႔တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြထားပါ။ေဖ်ာ္ရည္စက္တြင္ထည့္ၿပီးႀကိတ္ေပးျပီးမိနစ္၂၀ခန္႔ႏွပ္ထားၿပီးၾကက္ဥေခါက္မုန္႔ႏွင့္crispy crepe ျပဳလုပ္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
(၂)crispy crepeျပဳလုပ္ရန္အိုးမကပ္သည့္ဒ ယ္သို႔မဟုတ္crepeျပဳလုပ္ေသာလ်ွပ္စစ္အိုးကိုအပူေပးပါ။
(၃)မုန္႔ႏွစ္ရည္တဇြန္းခပ္ၿပီးအိုးအႏွ႔ံကိုညီညာေအာင္ျဖန္႔ေပးပါ။
(၄)ေဘးသားေလးမ်ားအေရာင္ရလာပါက ထပ္ဝက္လျခမ္းပံုေခါက္ၿပီးမိမိႏွစ္သက္ရာေခ်ာကလတ္၊ငွက္ေပ်ာသီး၊စေတာ္ဘယ္ရီ တိုကိုထည့္ၿပီးကေတာ့ပံုရေအာင္ေခါက္ၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀ေပးထားေသာအခိ်ဳးမွာမိသားစုအတြက္မ်ားပါတယ္။တဝက္ခ်ိဳးျပဳလုပ္ၿပီး၃ရက္ခန္႔ေရခဲေသတၱာတြင္သိမ္းဆည္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...