12 July 2016

မုန္႔လက္ေကာက္

မုန္႔လက္ေကာက္ကိုမၾကာခဏေၾကာ္ၾကည့္ဖူးပါတယ္။ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးအဆင္မေျပမႈမ်ားေတြ႔ရၿပီးဆီေပါက္တာေတြလည္းၾကံဳခဲ့ ရဖူးပါတယ္။မုန္႔ႏွစ္ႏွပ္ထားခ်ိန္အသံုးျပဳေသာဆန္မုန္႔ႀကိတ္ထားေသာဆန္အမ်ိဳးအစားဆီအပူခ်ိန္ေပၚတည္ၿပီးေၾကာ္ထြက္လာေသာ မုန္႔ကြာျခားမႈမ်ား႐ွိပါတယ္။ဒီအခ်ိဳးေလးေတာ့အေတာ္အဆင္ေျပပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ေကာက္ညင္းမႈန္႔ - ၃၀၀ ဂရမ္
ဆန္မႈန္႔ - ၃ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ေရ က်က္ေအး - ၃၀၀ ml
Baking Powder - ၂ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)ဇလံုတခုတြင္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးထည့္ၿပီးနံ႔ေအာင္နယ္ေပးပါ။ေရကိုျဖည္းျဖည္းဆီထည့္နွယ္ပါ။နွယ္ၿပီးပါကအနည္းဆံုး၃နာရီခန္႔အဖံုးအုပ္ၿပီးနွပ္ထားပါ။
(၂)မုန္႔သားနွပ္ပါကမုန္လုံးတလံုးကို၂၅ဂရမ္အလံုးေလးမ်ားခ်ိန္ထားပါ။(၃)မုန္႔လံုးတလံုးဆီကိုျပားၿပီးအလယ္အေပါက္လုပ္၍ဆီပူတြင္ခ်ေၾကာ္ပါ။(၄)အေရာင္ရပါကဆယ္ယူၿပီးထန္းလ်က္ရည္ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
❀❀  ဆီပူတြင္ခ်ေၾကာ္ပါကအၾကာႀကီးမေၾကာ္ရပါ။❀❀ဆီေပၚေပါေလာေပၚလာၿပီးအေရာင္ရလ်ွင္အျမန္ဆယ္ယူပါ။ပြင့္ထြက္လ်ွင္ဆီပူစင္တတ္ပါတယ္။
................
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)

စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...