12 July 2016

မုန္႔လံုးေရေပၚ

Glutinus Rice Ball
ျမန္မာႏွစ္ကူးအခါလုပ္စားေလ့႐ွိတဲ့ရာ သီစာတခုေပမဲ့လည္းျမန္မာမ်ားအတြက္ကေတာ့အခ်ိန္အခါမေရြးႏွစ္သက္မွာစား သံုးၾကတဲ့မုန္႔ေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။ျပဳလုပ္နည္းမွာလြယ္ကူၿပီးမုန္႔ႏွစ္အခ်ိဳးမွာပံုစံႏွစ္မ်ိဳးျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေကာက္ညင္းၾကည့္သီးသန္႔လုပ္ႏိုင္သလိုအခ်ိဳ႕မွာအေစးဓာတ္ေလ်ာ့နည္းေစရန္ဆန္မႈန္႔ေလးခ်ိဳးတခ်ိဳးေရာၿပီးျပဳလုပ္ၾကပါတယ္။ဆိုဖီယာရဲ႕လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ေကာက္ညင္းမႈန္႔ - ၄၀၀ ဂရမ္
ဆား - ဇြန္းတဝက္ လၻက္ဇြန္း
ထန္းလ်က္ - ၁၅၀ ဂရမ္
အုန္းသီးဆံ - တစ္ပန္းကန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ေကာက္ညင္းမႈန္႔ကိုဆားထည့္ၿပီးေရေျဖးေျဖးဆီထည့္ကာမုန္႔ႏွစ္လံုးလို႔ရေသာအေနထားထိနယ္ေပးပါ။
(၂)ၿပီးလ်ွင္အဖံုးအုပ္ၿပီးမိနစ္၃၀ခန္႔ႏွပ္ထားေပးပါ။
(၃)ထန္းလ်က္ကိုအခဲေသးေသးေလးမ်ား စိတ္ထားပါ။အုန္းသီးျခစ္ထားပါ။ေရေႏြး အိုးအဆင္သင့္တည္ထားပါ။ေရေအးတ ဇလံုအသင့္ထားပါ။
(၄)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကမုန္႔လံုးစတင္လံုးႏိုင္ပါၿပီ။
(၅)မုန္႔ႏွစ္ကိုအေနေတာ္အလံုးေလးမ်ားျ ပဳလုပ္ၿပီးအနည္းငယ္ဖိျပားၿပီးထန္းလ်က္ခဲထည့္ကာလံုေအာင္ျပန္ပိတ္ၿပီးလံုးေပးပါ။
(၆)ေရေႏြးအိုးပြက္ပါကလံုးထားႁပီးသားမုန႔္လံုးေလးမ်ားကိုထည့္ျပဳတ္ပါ။ေယာက္မျဖင့္တခ်က္ေမြေပးပါ။
(၇)ျပန္လည္ဆူပြက္ၿပီးမုန္႔လုံုးေလးမ်ားေရေပၚေပၚလာပါကမုန္႔လံုးက်က္ၿပီးျဖစ္၍ဆယ္ယူၿပီးေရေဆးဇလံုတြင္စိမ္ထားေပးပါ။
(၈)ေအးသြားေသာမုန္႔လံုးကိုဆယ္ယူေရစစ္ၿပီးအုန္းသီးဆံျဖင့္လူးကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...