1 July 2016

မရမ္းသီးသနပ္(အခ်ိဳ)

Marian Plum Pickled
ေနရာေဒသအလိုက္ရာသီအလိုက္သီးအႏွံတို႔ကိုၾကာ႐ွည္ခံသိမ္းဆည္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ေအာင္အမ်ိဳးမ်ိဳးစီမံျပဳလုပ္ေလ့႐ွိၾကပါတယ္။ဒီရာသီကေတာ့မရမ္းသီးမ်ားလိႈင္လိႈင္ေပါလို႔ၾကာ႐ွည္သိမ္းဆည္းစားသံုးႏိုင္ဖို႔သနပ္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
မရမ္းသီးသနပ္ကိုအစိမ္းသနပ္အေျခာက္သနပ္အခ်ိဳအစပ္ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာအမ်ိဳးမ်ိဳးျပဳလုပ္ေလ့႐ွိတဲ့ထဲကခုလုပ္ထားတာေတာ့အစိမ္းအခ်ိဳအိအိေလးနဲ့ခ်ိဳခ်ဥ္ေလးျပဳလုပ္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
မရမ္းသီးစိမ္း - တစ္ကီလို
ဆား - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သၾကား/ပ်ားရည္ - ၁၀၀ဂရမ္
အေရာင္တင္င႐ုပ္သီးမႈန္႔ - ၃ဇြန္း
ဆီ - ၁၆၀ ဂရမ္ (တစ္ဆယ္သား)
ဇီယာ - ၂ဇြန္း (သနပ္မဆလာ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ -လက္တစ္ဆုပ္
င႐ုပ္သီးစိမ္း - အနည္းငယ္
ပဲန႔ံသာေစ့ -တစ္ဇြန္း (ႏွစ္သက္က)
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)မရမ္းသီးစိမ္းရင့္ရင့္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးထပ္ျခမ္းျခမ္းအေစ့ထုတ္ထားပါ။
(၂)ျခမ္းၿပီးအေစ့ထုတ္ၿပီးသားမရမ္းသီးကိုဆားထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးကာပုလင္းသို႔မဟုတ္ဘူးတခုတြင္ထည့္ထားပါ။မၾကာမၾကာအထက္ေအာင္လွန္ေပးပါ။
(၃)ႏွစ္ရက္ခန္႔တြင္မရမ္းသီးႏွပ္ၿပီျဖစ္၍ဆယ္ယူၿပီးဇကာျဖင့္စစ္ကာေနပူတြင္တေနခန္႔ေသြ႕ေအာင္လွန္းေပးပါ။
(၄)ပဲန႔ံသာေစ့ကိုေလွာ္ၿပီးႀကိတ္ထားပါ။
(၅)ၾကက္သြန္ျဖဴင႐ုပ္စိမ္းအသင့္ျပဳလုပ္ပါ။
(၆)အိုးတခုတြင္ဆီပူေအာင္တည္ၿပီးအေရာင္တင္၊ဇီယာမဆလာထည့္ဆီသပ္ပါ။သၾကားသို့မဟုတ္ပ်ားရည္ထည့္ၿပီးေပ်ာ္ေအာင္ေမြေပးကာမီးပိတ္ၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴ၊င႐ုပ္သီးစိမ္းထည့္ပါ။
(၇)အသင့္ေျခာက္ထားေသာမရမ္းသီးကိုထ ည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြကာအေအးခံထားပါ။
(၈)လံုးဝေအးသြားေသာအခါပုလင္းသန္႔သန္႔ကိုေရေျခာက္ေအာင္သုတ္ၿပီးထည့္ကာတရက္ႏွပ္ထားပါ။
(၉)ဒုတိယေျမာက္ရက္တြင္ဆီကိုက်က္ေအာင္ခ်က္ၿပီးမ်က္ႏွာျပင္ကိုဆီဖံုးေအာင္ထည့္ကာပုလင္းကိုေလလံုေအာင္ပိတ္ၿပီးထားပါ။
(၁၀)ႏွစ္ပတ္ခန္႔ႏွပ္ၿပီးပါကေရခဲေသတၱာတြင္ထည့္ၿပီးသိမ္းဆည္းကာဇြန္းသန့္သန့္ျဖင့္လိုသေလာက္ထုတ္ယူသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀ျပဳလုပ္ၿပီးတရက္ကိုအေျခာက္ႏွပ္ထားၿပီးအရသာဝင္မွသာလ်ွင္ဆီကိုမ်က္ႏွာျပင္ဖံုးေအာင္ထည့္ၿပီးႏွပ္ပါ။
...............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...