1 July 2016

ေျပာင္းဖူးဖက္ထုပ္

႐ွမ္းေျပာင္းေစးေစးနဲ႔လုပ္ထားတဲ့ေျပာင္းဖူးဖက္ထုပ္ေပါင္းေလးကိုမ်ားေသာအားျဖင့္ေတာ့႐ွမ္းျပည္မွာမနက္ေစာေစာပူပူေႏြးေႏြးအေငြ႔တေထာင္းေထာင္းနဲ႔ေရာင္းတတ္ၾကပါတယ္။႐ွမ္းတ႐ုတ္အစာေျပအစားအစာ တမ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ေစးပိုင္ေနတဲ့႐ွမ္းေျပာင္းကိုေျပာင္းဖူးဖက္နဲ႔ျပန္ထုပ္ေပါင္းထားတာမို႔ အန႔ံရတာနဲ႔တင္စားခ်င္လာတဲ့စိတ္ျဖစ္မိမွာ အမွန္ပါ။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
႐ွမ္းေျပာင္းဖူး - ၅ဖူး
ဆန္မႈန္႔ - ၃ဇြန္း
သၾကား - ၁၀၀ ဂရမ္
ေျပာင္းဖူးဖက္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)႐ွမ္းေျပာင္းကိုအခြံသင္ေရေဆးၿပီးအေစ့ေခြၽထားပါ။
(၂)ေျပာင္းဖူးခြံကိုအႀကီးေရြးၿပီးေရေဆးသန္႔စင္ထားပါ။
(၃)အေစ့ေခြၽၿပီးသားေျပာင္းဖူးကိုႀကိတ္ၿပီးဆန္မႈန္႔ႏွင့္သၾကားထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြထားပါ။
(၄)ေရေဆးသန္႔စင္ထားေသာေျပာင္းဖူးဖက္ႀကီးႀကီးတြင္ႀကိတ္ထားေသာေျပာင္းဖူးအေရာကိုထည့္ၿပီးေခါက္၍လံုေအာင္ပိတ္ၿပီးေပါင္းမည့္ဘမ္းတြင္စီထည့္ပါ။
(၅)အားလံုးထုပ္ၿပီးပါကေပါင္းခံအိုးကိုေရထည့္ၿပီးတည္ပါ။
(၆)ဆူပြက္ပါကေျပာင္းဖူးဖက္ထုပ္ဘမ္းကိုမိနစ္၃၀ခန္႔ေပါင္းၿပီးေျပာင္းဖူးက်က္မက်က္ၾကည့္ကာပူပူေႏြးေႏြးေမြးႀကိဳင္တဲ့ေျပာင္ဖူးဖက္ထုပ္ကိုတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀ေျပာင္းဖူးႀကိတ္လ်ွင္လက္လွည့္ႀကိတ္သို႔မဟုတ္ေရထည့္ရန္မလိုေသာႀကိတ္စက္ျဖင့္ႀကိတ္ပါ။
❀❀ေရထည့္ႀကိတ္ပါကဖက္ျဖင့္ထုပ္ရန္ခက္ၿပီးေပ်ာ့သြားတတ္ပါတယ္။
............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...