25 May 2016

ငါးတဖြဲေျခာက္ခ်က္


႐ွမ္းျပည္ေတာင္ပိုင္းအလည္သြားရင္းစားခဲ့ဖူးတဲ့ငါးတဖြဲေျခာက္ခ်က္ေလးျဖစ္ပါတယ္။ငါးတဖြဲေျခာက္ကိုစားေကာင္းလို႔အျပန္ခရီးမွာမရမက႐ွာဝယ္ခဲ့ရတယ္။အျမဲမ႐ွိဘဲေနာင္မြန္ေစ်းေန႔တြင္သာရတတ္တယ္လို႔ဆိုပါတယ္။
ခ်က္နည္းေလးေတြသင္ျပခ်က္ေကြၽးခဲ့တဲ့မမႀကီးနဲ႔ညီမမ်ားကိုလည္းဒီပို႔စ္ေလးနဲ႔အတူေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာပါရေစ႐ွင္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ငါးတဖြဲေျခာက္ - ၁၀၀ ဂရမ္
ခရမ္းခ်ဥ္သ္ီး - ၅လံုး
ၾကက္သြန္နီ - ၂လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ဆယ္ေျမာင္း
င႐ုပ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
င႐ုပ္ပြ - တစ္လံုး
နႏြင္း - အနည္းငယ္
အေရာင္တင္ - အနည္းငယ္
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆီ - လိုသေလာက္
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
**************
(၁)ဦးစြာငါးတဖြဲေျခာက္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရစစ္ထားပါ။
(၂)ခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးစိတ္ၿပီးၾကက္သြန္ပါးပါးလွီးထားပါ။
(၃)ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္င႐ုပ္သီးစိမ္းက္ိုေရာေထာင္းထားပါ။င႐ုပ္ပြအကြင္းလွီးထားပါ။
(၄)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအိုးထဲတြင္ဆီ ထည့္ၿပီးေရစစ္ထားေသာငါးတဖြဲေျခာက္ကို
အနည္းငယ္ႂကြပ္ရံုေၾကာ္ထားျပီးဆယ္ယူဆီ စစ္ထားပါ။
(၅)ငါးေၾကာ္ၿပီးသားဆီကိုအနည္းငယ္ခ်န္ကာက်န္ဆီမ်ားကိုဖယ္ထုတ္ၿပီးၾကက္သြန္နီဆီသပ္ပါ။
(၆)နႏြင္းအေရာင္တင္ထည့္ၿပီးခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးစိတ္ထားသည္ကိုထည့္ပါ။ဆားထည့္ၿပီးခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကညက္ေအာင္ေမြေပးပါ။
(၇)ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကညက္ပါကၾကက္သြန္ျဖဴင႐ုပ္သီးစိမ္းေထာင္းထားသည္ကိုထည့္ပါ။ေၾကာ္ထားေသာငါးတဖြဲေျခာက္ကိုထည့္ပါ။ေရအနည္းငယ္ထည့္ေပးၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။င႐ုပ္ပြထည့္ပါ။
(၈)အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးလိုအပ္ပါကျဖည့္စြက္ကာနံနံပင္အုပ္ကာသမေအာင္ေမြေ ပးၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
ပဲၾကားေညာင္ခ်ဥ္ဖူးဟင္းေလးနဲ႔တြဲဖက္ညီတဲ့ဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။
........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...