25 May 2016

ငါးေခါင္းဆန္ေလွာ္ေဆးခါးဟင္း


ေနရာေဒသအလိုက္ဟင္းခ်က္နည္းနဲ႔စားေသာက္ၾကပံုဓေလ့မ်ားမတူကြဲျပားမႈေတြအမ်ားႀကီးေတြ႕ရပါတယ္။ဆိုဖီယာကေတာ့႐ွမ္းေျမာက္ပိုင္းသူမို႔ေ တာင္ပိုင္းကစားေလ့စားထ႐ွိတဲ့အစားအစာအခ်ိဳ႕ကိုေလ့လာသင္ယူဖို႔ဒီတလေတာင္ပိုင္းေနရာအေတာ္မ်ားမ်ားကိုသြားျဖစ္ခဲ့ပါတယ္။ေတာင္ပိုင္းခရီးစဥ္တေလ်ာက္အစစအကူညီေပးခဲ့ၾကေသာညီမေလးယြန္းဖူးဖူးနွင့္တကြရွမ္းအစားအစာမ်ား၊အင္းသားအ စားအစာမ်ားႏွင့္ေဒသအစားအစာသိလိုသည္မ်ားကိုစိတ္႐ွည္စြာ႐ွင္းျပခ်က္ျပေျပာျပေပးၾကတဲ့ေနာင္မြန္လိြဳင္ေကာ္တို႔မွေဆြမ်ိဳးမ်ားျဖစ္ၾကေသာမမႀကီးႏွင့္ညီအစ္မမ်ားတူမေလးမ်ားအားလံုးကိုဒီပို႔စ္ေလးကေနေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာပါရေစ႐ွင္...
အင္းသားအစားအစာတမ်ိဳးျဖစ္ၿပီးထူးျခားစြာပူစီနံမ်ားမ်ားနဲ႔ခ်က္တဲ့ငါးေခါင္းဆန္ေလွာ္ေဆးခါးဟင္းကခ်က္ရလြယ္ကူျမန္ဆန္ၿပီးေဆးဖက္လည္းဝင္ဆီးခ်ိဳေသြးတိုးသမားတို႔အတြက္လည္းသင့္ေတာ္ကာထမင္းၿမိန္ေစတဲ့ဟင္းတခြက္လည္းျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ငါးရံ႕ေခါင္း - ၅ လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း - တစ္ဇြန္း
ကေစာ့ခါးသီး - လက္တစ္ဆုပ္
ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ - ၅ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ေဆးခါးမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ပူစီနံ - တစ္ပန္းကန္
ေရ - ၁.၅လီတာ
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
*************
(၁)ငါးရံ႕ေခါင္းကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ။
(၂)ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကက္သြန္နီပါးပါးစိတ္ထားပါ။ကေစာ့ခါးသီးေထာင္းထားပါ။ပူစီနံေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးသင္ထားပါ။
(၃)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဟင္းရည္ခ်က္မည့္အိုးတြင္ၾကက္သြန္နီခရမ္းခ်ဥ္သီးဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ကေစာ့ခါးသီးေထာင္းတို႔ကိုထည့္ၿပီးမီးဖိုေပၚတင္ကာလံုးခ်က္ေပးပါ။
(၄)ၾကက္သြန္ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏြမ္းပါကေရထည့့္ပါ။ဆားႏွင့္ဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ပါ။
(၅)ဟင္းရည္ဆူပြက္ပါကဆန္ေလွာ္မႈန္႔ကိုေရေဖ်ာ္ၿပီးထည့္ပါ။အရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။
(၆)အပ်စ္အက်ဲအေနေတာ္ပါကေရေဆး သန္႔စင္ထားေသာငါးေခါင္းထည့့္ၿပီး ဆူပြက္ေအာင္တည္ေပးပါ။
(၇)အရမ္းခါးတာႏွစ္သက္ပါကေဆးခါးမႈန္႔ ထည့္ပါ။(မထည့္လည္းရ)
(၈)ငါးေခါင္းက်က္ပါကပူစီနံမ်ားမ်ားအုပ္ၿပီးမီးဖိုမွခ်ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀ ပူစီနံမ်ားမ်ား၏အန႔ံႏွင့္ခါးသက္ေသာ အရသာ၊ကေစာ့ခါးသီးခါးသက္ေသာအရ သာပါၿပီး၍ေဆးခါးမႈန္႔ကိုေလ်ာ့ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
❀❀ တြဲဖက္အျဖစ္ဂ်ဴးျမစ္ငါးဟင္း၊ငါးဥေၾကာ္ႏွင့္ႏွမ္းထူမုန္႔ႂကြပ္ေၾကာ္တို႔ျဖင့္လြန္စြာလိုက္ဖက္ေသာဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။
❀❀ဆန္ကိုေလွာ္ၿပီးေထာင္းထည့္ပါကပိုေမြးၿပီးအသင့္သံုးဆန္ေလွာ္မႈန္႔ကိုလည္းသံုးႏိုင္ပါတယ္။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...