25 May 2016

ေဆးခါးဟင္း


ေဒသအလိုက္ဟင္းခ်က္နည္းနဲ႔စားေသာက္ၾကပံုဓေလ့မ်ားမတူကြဲျပားမႈေတြအမ်ားႀကီး႐ွိပါတယ္။ဒီတေခါက္ခရီးသြားရင္း႐ွမ္းျပည္ေတာင္ပိုင္းကေဆြမ်ိဳးမ်ား႐ွိရာဆီကိုအေရာက္သြားလို႔ေသခ်ာသင္ယူျဖစ္ခဲ့ပါတယ္။ခရီးစဥ္တေလ်ာက္အစစအကူညီေပးခဲ့ၾကေသာညီမေလးယြန္းဖူးဖူးနွင့္တကြရွမ္းအစားအစာမ်ားအင္းသားအစားအစမ်ားႏွင့္ေဒသအစားအစာသိလိုသည္မ်ားကိုစိတ္႐ွည္စြာ႐ွင္းျပခ်က္ျပေျပာျပေပးၾကတဲ့ေသာမမႀကီးႏွင့္ညီအစ္မမ်ားတူမေလးမ်ားအားလံုးကိုေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာပါရေစ႐ွင္...
အင္းသားဟင္းတမ်ိဳးျဖစ္တဲ့ေဆးခါးဟင္းကေဆးဖက္ဝင္ၿပီးတခါစားၿပီးထပ္စားခ်င္တဲ့အဆီမပါက်န္းမာေရးနဲ႔ညီတဲ့ဟင္းတခြက္လည္းျဖစ္ပါတယ္။
ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္....
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ပဲျပင္းေစ့ - နွစ္ဘူး
ပဲေတာင့္႐ွည္ - တစ္စည္း
႐ွမ္းပဲပုတ္ - ၁ခ်ပ္
ဂ်င္း - လက္ႏွစ္ဆစ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ဆယ္ေျမာင္း
ကေစာ့ခါးသီး - လက္တစ္ဆုပ္
ဆား - ၁ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ေဆးခါးမုန္႔ - တစ္ဇြန္း
လံုးေပြရြက္ - လက္တစ္ဆုပ္
ငါးစဖြဲေျခာက္ - လက္တစ္ဆုပ္
ငါးရ႕ံေခါင္း/ငါးဖယ္အေကာင္လိုက္ကိုလည္း အစားထိုးႏိုင္ပါတယ္။
တြဲဖက္ဟင္း
**********
ႏွမ္းထူမုန္႔ႂကြပ္
ဆန္လံုးစီ
မ်ွစ္သုပ္/ပိႏၷဲကြင္းသုပ္
ငါးပိေကာင္ေၾကာ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
*************
(၁)ဦးစြာပဲျပင္းေစ့ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရျမဳတ္ေအာင္ထည့္ျပီးျပဳတ္ထားပါ။
(၂)ဂ်င္းမ်ားမ်ားႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေထာင္းထားပါ။ကေစာ့ခါးသီးကိုလည္းေထာင္းထားပါ။
(၃)ပဲပုတ္ကိုမီးကင္ထားပါ။ငါးစဖြဲေျခာက္ကိုေရေဆးၿပီးေလွာ္ထားပါ။
(၄)ပဲေတာင့္႐ွည္ကိုလည္းလက္တစ္ဆစ္ခန္႔လွီးျဖတ္ထားပါ။
(၅)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ၿပီးပဲျပင္းေစ့ႏူးပါက ဆယ္ယူၿပီးလံုးျခမ္းကြဲေထာင္းၿပီးပဲျပဳတ္ရည္အိုးတြင္ျပန္ထည့္ပါ။
(၆)အသင့္ျပင္ဆင္ထားေသာပဲေတာင့္႐ွည္၊ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း၊ကေစာ့ခါးသီးေထာင္း၊ဆားထည့္ၿပီးမီးဖိုေပၚတြင္တည္ထားပါ။
(၇)ပဲပုတ္ဖုတ္ထားသည္ကိုေႁခြထည့္ပါ။လံုးေပြရြက္ခပ္ပါ။အသင့္ေလွာ္ထားေသာငါးစဖြဲေျခာက္ထည့္ၿပီးေဆးခါးမုွန္႔ခပ္ပါ။
(၈)ဆူပြက္ပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀ ႏွမ္းထူမုန္႔ႂကြပ္၊မ်ွစ္သုပ္၊ပိႏၷဲကြင္းသုပ္၊ငါးပိေကာင္ေၾကာ္တို႔ျဖင့္လိုက္ဖက္ေသာဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။
❀❀ပဲျပင္းေစ့အေျခာက္ကိုသံုးပါကတညေရစိမ္ထားပါ။
❀❀လံုးေပြရြက္ကိုေျမာက္ပိုင္းေဒသတြင္ခ်ဳန္းဟုေခၚၿပီးေဆာင္းတြင္းတြင္သာေပါမ်ား တတ္၍အေျခာက္ခံထားသည္ကိုသံုးႏိုင္ပါတယ္။
❀❀ငါးစဖြဲေျခာက္မရပါကငါးဖယ္သို႔မဟုတ္ငါးရ႕ံေခါင္းကိုသံုးႏိုင္ပါတယ္။
❀❀ေဆးဖက္ဝင္ေဆးခါးမုွန္႔ကိုေတာင္ႀကီးႏွင့္လမ္းတေလ်ာက္တြင္ဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။
❀❀ေဆးခါးဟင္းကိုပဲၾကားျဖင့္ခ်က္ပါကပဲေတာင့္႐ွည္အစားပိန္းဥသို႔မဟုတ္ဖရံုသီးကိုထည့္ပါ။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...