25 May 2016

ဂ်ဴ းျမစ္ငါးဟင္း


႐ွမ္းျပည္ေတာင္ပိုင္းကေဒသစာတခုျဖစ္တဲ့ဂ်ဴ းျမစ္ငါးဟင္းေလးကစားရတာစပ္႐ွိန္း႐ွိန္းနဲ႔အရသာတမူထူးလွပါတယ္။ေတာင္ပိုင္းေဒသစာခ်က္နည္းမ်ားကိုသင္ျပေပးတဲ့မမႀကီးနဲ႔ညီမမ်ားကိုလည္းဒီပို႔စ္ေလးနဲ႔အတူေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာပါရေစ႐ွင္။ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ငါးရံ႕ - တစ္ေကာင္(၃၀က်ပ္သားခန္႔)
ဂ်ဴ းျမစ္ - ၂၅က်ပ္သား (၄၀၀ ဂရမ္)
ခရမ္းခ်ဥ္သ္ီး - ၅လံုး
ၾကက္သြန္နီ - ၂လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ဆယ္ေျမာင္း
င႐ုပ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
နႏြင္း - အနည္းငယ္
အေရာင္တင္ - အနည္းငယ္
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
**************
(၁)ဦးစြာငါးရံ႕ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးအတံုးေသးေသးလွီးျဖတ္ထားပါ။ဆားႏွင့္နႏြင္းထည့္ၿပီးနယ္ထားပါ။
(၂)ခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးစိတ္ၿပီးၾကက္သြန္ပါးပါးလွီးထားပါ။
(၃)ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္င႐ုပ္သီးစိမ္းက္ိုေရာေထာင္းထားပါ။
(၄)ဂ်ဴ းျမစ္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ကာတစ္လ က္မအရြယ္ေလးမ်ားပိုင္းျဖတ္ထားပါ။
(၅)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအိုးထဲတြင္ဆီ ထည့္ၿပီးႏွပ္ထားေသာငါးရ႕ံတို႔ကိုအေရာင္အနည္းငယ္ရၿပီးတင္းသည္ထိေၾကာ္ထားၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
(၆)ငါးေၾကာ္ၿပီးသားဆီကိုအနည္းငယ္ခ်န္ကာက်န္ဆီမ်ားကိုဖယ္ထုတ္ၿပီးၾကက္သြန္နီဆီသပ္ပါ။
(၇)နႏြင္းအေရာင္တင္ထည့္ၿပီးခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးစိတ္ထားသည္ကိုထည့္ပါ။ဆားထည့္ၿပီးခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကညက္ေအာင္ေမြေပးပါ။
(၈)ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကညက္ပါကၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုပ္သီးစိမ္းေထာင္းထားသည္ကိုထည့္ပါ။
ၿပီးလ်ွင္ဂ်ဴ းျမစ္ႏွင့္ငါးေၾကာ္ထားသည္ကိုထ ည့့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၉)ဂ်ဴးျမစ္အနည္းငယ္ႏြမ္းပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးလိုအပ္ပါကျဖည့္စြက္ကာသမေအာင္ေမြေပးၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
တြဲဖက္ရန္အတြက္ငါးေခါင္းဆန္ေလွာ္ဟင္းႏွမ္းထူမုန္႔ႂကြပ္ေၾကာ္တို႔မွာအလြန္လိုက္ဖက္လွပါတယ္။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...