10 April 2016

Rasmalai


အိႏၵိယႏို႔မလိုင္လံုး

အိႏၵိယအခ်ိဳမုန္႔မလိုင္လံုးပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးကိုေတာ့
ငယ္ငယ္ကတည္းကအျမဲဝယ္စားျဖစ္ပါတယ္။အိမ္သားအားလံုးလည္းႀကိဳက္ႏွစ္သက္ၾကလို႔လုပ္စားျဖစ္တာေလးကိုျပန္လည္မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း(၁၅လံုး)
********
ႏြားႏို႔ - တစ္ပိသာ (Fresh Milk )
သံပုရာရည္ - ၃ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သၾကား - ၂ခြက္
ေရ - ၃ခြက္ခြဲ
ေရခဲ - ၁၂ တံုး
ဖာလာေစ့ - ၃ ေစ့
န္ို႔မလိုင္ပ်စ္ပ်စ္ - ၁ခြက္
ျပဳလုပ္နည္း
*******
(၁)ႏြားနိ႔ကိုအိုးတခုတြင္ထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္တည္ပါ။
(၂)ဆူပြက္လာပါကမီးကိုေလ်ွာ့ခ်ၿပီးသံပုရာရည္ထည့္ကာသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၃)ႏို႔ႏွင့္ေရကြဲသြားပါကမီးကိုပိတ္လိုက္ပါ။
(၄)ႏို႔ခဲေလးမ်ားမာမသြားေစ၇န္ေ၇ခဲတံုးေလးမ်ားထည့္ေပးပါ။
(၅)ၿပီးလ်ွင္ပိတ္စပါးတခုခံၿပီးႏို႔ဖက္မ်ားကိုစစ္ခ်ၿပီးေရေလာင္းေဆးေပးပါ။
ေရေျခာက္ေအာင္ညစ္ၿပီးပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ၿပီးေခ်ာေမြ႔လာသည္ထိနယ္ေပးပါ။
(၆)ေခ်ာေမြ႔လာပါကအလံုးေလးမ်ားက်စ္ေနေအာင္လံုးေပးပါ။
(၇)အိုးတခုတြင္သၾကားႏွင့္ေရကိုဖာလာေစ့အနည္းငယ္ထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္တည္ေပးပါ။
(၈)ဆူပြက္ပါကေခ်ာေမြ႔ေအာင္လံုးထားေသာမလိုင္လံုးေလးမ်ားကိုထည့္ၿပီးအဖံုးပိတ္ကာ၅မိနစ္ခန္႔ပြက္ေအာင္တည္ပါ။
(၉)၅မိနစ္ခန္႔ဆူပြက္ၿပီးပါကမီးေလ်ာ့ကာ၅မိနစ္ခန္႔ဆက္တည္ေပးပါ။
မလိုင္လံုးမ်ား၂ဆခန္႔ျဖစ္လာပါကမီးပိတ္အေအးခံကာမလိုင္က်ေအာင္က်ိဳခ်က္ထားေသာႏို႔ပ်စ္ပ်စ္တြင္စိမ္ထားၿပီးတည္ခင္းသံုးေ ဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀အခ်ိဳႏွစ္သက္ပါကႏို႔မလိုင္တြင္သၾကားႏွစ္ဇြန္းခန္႔ထည့္က်ိဳေပးပါ။
❀❀Rasgullaျပဳလုပ္လိုပါကသၾကားရည္သီးသန္႔က်ိဳၿပီးစိမ္ထားေပးႏိုင္ပါတယ္။
❀❀ မိမိႏွစ္သက္ရာစပ်စ္ေျခာက္သစ္သီးေျခာက္ထည့္ၿပီးလည္းတည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။
.....................
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...