10 April 2016

သရက္သီးသနပ္(အေျခာက္)


Spicy Dry Mango Pickle

ေနရာေဒသအလိုက္အသီးအႏွံတို႔ကိုၾကာ႐ွည္ခံသိမ္းဆည္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ေအာင္အမ်ိဳးမ်ိဳးစီမံျပဳလုပ္ေလ့႐ွိၾကပါတယ္။
သရက္သီးသနပ္ကိုအစိမ္းသနပ္အေျခာက္သနပ္အခ်ိဳအစပ္ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာအမ်ိဳးမ်ိဳးျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ခုလုပ္ထားတာေတာ့အေျခာက္ကိုအိအိေလး နဲ့ခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ေလးျပဳလုပ္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
သရက္သီးေျခာက္ - တစ္ကီလို
သၾကား/ပ်ားရည္ - ၅ဇြန္း
အေရာင္တင္င႐ုပ္သီးမႈန္႔ - ၃ဇြန္း
ဆီ - ၁၆၀ ဂရမ္ (တစ္ဆယ္သား)
မဆလာ - ၂ဇြန္း (သနပ္မဆလာ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ -လက္တစ္ဆုပ္
င႐ုပ္သီးစိမ္း - အနည္းငယ္
မုန္ညင္းေစ့-တစ္ဇြန္း (ႏွစ္သက္က)
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)သရက္သီးေျခာက္ကိုဆားမ်ားေျပာင္စင္ေအာင္ေဆးၿပီးေရစစ္ထားကာလက္တစ္ဆစ္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ။
(၂)ေပါင္းအိုးတခုတြင္ေရထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္တည္ထားပါ။
(၃)ေရဆူပြက္ပါကသရက္သီးကိုအပူခံေသာဇကာဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးဆယ္မိနစ္ခန္႔ေပါင္းေပးပါ။
(၄)ေပါင္းၿပီးပါကထုတ္ယူကာအေအးခံ ထားပါ။
(၅)ၾကက္သြန္ျဖဴင႐ုပ္စိမ္းအသင့္ျပဳလုပ္ပါ။
(၆)အိုးတခုတြင္ဆီပူေအာင္တည္ၿပီးအေရာင္တင္၊မုန္ညင္းေစ့၊မဆလာဆီသပ္ပါ။သၾကားသို့မဟုတ္ပ်ားရည္ထည့္ၿပီးေပ်ာ္ေအာင္ေမြေပးကာမီးပိတ္ၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴ၊င႐ုပ္သီးစိမ္းထည့္ပါ။
(၇)အသင့္ေပါင္းထားေသာသရက္သီးထ ည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြကာအေအးခံထားပါ။
(၈)လံုးဝေအးသြားေသာအခါပုလင္းသန္႔သန္႔ကိုေရေျခာက္ေအာင္သုတ္ၿပီးထည့္ကာတရက္ႏွပ္ထားပါ။
(၉)ဒုတိယေျမာက္ရက္တြင္ဆီကိုက်က္ေအာင္ခ်က္ၿပီးမ်က္ႏွာျပင္ကိုဆီဖံုးေအာင္ထည့္ကာပုလင္းကိုေလလံုေအာင္ပိတ္ၿပီးထားပါ။
(၁၀)ႏွစ္ပတ္ခန္႔ႏွပ္ၿပီးပါကေရခဲေသတၱာတြင္ထည့္ၿပီးသိမ္းဆည္းကာဇြန္းသန့္သန့္ျဖင့္လိုသေလာက္ထုတ္ယူသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀သရက္သီးေျခာက္မွာဆားနယ္ၿပီးေျခာက္ထား၍ဆားကိုေျပာင္စင္ေအာင္ေဆးၿပီးလိုအပ္မွသာဆားအနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ။
❀❀ေရေႏြးေငြ႔ျဖင့္မေပါင္းဘဲေရေႏြးဆူဆူ တြင္လည္းထည့္ေဖ်ာႏိုင္ပါတယ္။
❀❀ျပဳလုပ္ၿပီးတရက္ကိုအေျခာက္ႏွပ္ထားၿပီးအရသာဝင္မွသာလ်ွင္ဆီကိုမ်က္ႏွာျပင္ဖံုးေအာင္ထည့္ၿပီးႏွပ္ပါ။
...............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...