15 March 2016

ယိုးဒယားၾကက္ေပါင္း



Steamed Chicken (Thai Style )

ၾကက္ေပါင္းကိုအမ်ားအားျဖင့္အျဖဴထည္ေလးေတြေပါင္းစားၾကတာမ်ားပါတယ္ဒီၾကက္ေပါင္းေလးကေတာ့အရသာအနံ႔ထူးျခားၿပီးခ်ဥ္ငံစပ္ေဆာ့စ္နဲ႔တြဲဖက္စားတာမို႔ႏွစ္သက္ၾကလိမ့္မယ္လို႔ထင္ပါတယ္။အေျပာင္းအလဲေလးတည္ခင္းႏိုင္ဖို႔လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ၾကက္သား - ၁.၂ကီလို
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ ေျမာင္း
နံနံျမစ္ - ၄ပင္
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - ၄ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - တစ္ဇြန္း
ခ႐ုဆီ - ၂ဇြန္း
ဆီ - တစ္ဇြန္း
ေရ - ၅၀၀ ml (လိုသေလာက္ )
တြဲဖက္ေဆာ့ျပဳလုပ္ရန္
***************
ၾကက္သြန္ျဖဴ  - ဆယ္ေျမာင္း
င႐ုပ္သီးစိမ္း - ဆယ္ေတာင့္
နံနံပင္အ႐ိုး - ၅ပင္္
ငံျပာရည္ - ၃ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သံပုရာရည္ - ၃ဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)ၾကက္သားကိုလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးေရေဆးသန္႔စင္ကာေရစစ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သားကိုေပါင္းမည့္ဇလံုသို့မဟုတ္အိုးတြင္ထည့္ၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴကို႐ိုက္ျပားထည့္ပါ။နံနံျမစ္ကိုေရေဆးထည့္ပါ။
(၃)ငံျပာရည္ခ႐ုဆီႏွင့္ပဲငံျပာရည္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။ဆီတဇြန္းထည့့္ၿပီးမိနစ္၃၀ခန္႔ေရခဲေသတၱာတြင္ထည့္ၿပီးနပ္ထားေပးပါ။
(၄)ေပါင္းအိုးတြင္ေရထည့္ၿပီးၾကက္သားႏွပ္ထားသည္ကိုအဖံုးအုပ္ၿပီးတဆင့့္ခံေပါင္းႏိုင္သလိုတိုက္႐ိုက္ေပါင္းျခင္းျဖင့့္လည္းေပါင္းႏိုင္ပါတယ္။
(၅)လိုအပ္ေသာအေနအသားႏူးအိပါကမီးဖိုမွခ်ကာတြဲဖက္ခ်ဥ္ငံစပ္ေဆာ့စ္ျဖင့့္တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
(၆)တြဲဖက္ေဆာ့ျပဳလုပ္ရန္ၾကက္သြန္ျဖဴင႐ုပ္သီးစိမ္းနံနံ႐ိုးတို႔ကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းကာသၾကားငံျပာရည္သံပုရာရည္တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးကာသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀ေပါင္းအိုးျဖင့္ထည့္ေပါင္းပါကေရျမဳတ္ရံုထည့္ေပးၿပီးၾကက္သားႏူးအိသည္ထိေပါင္းပါ။ေရခမ္းမသြားေအာင္ဂ႐ုျပဳပါ။
❀❀တဆင့္ခံေပါင္းပါကေရေလ်ာ့ထည့္ေပးၿပီးေပါင္းပါ။အခ်ိန္ပိုၾကာျမင့္မည္။
❀❀ ေရခမ္းေအာင္မေပါင္းရ။ေရခ်န္ေပါင္းပါ။
........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...