15 March 2016

ပုဇြန္စေတာ္ဘယ္ရီသုပ္


Strawberry Salad With Prawn

ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ႏွစ္သက္သူမ်ားအတြက္အစာေျပစာအျဖစ္ေသာ္၎ဟင္းပြဲတခုအျဖစ္ေသာ္၎တည္ခင္းႏိုင္မဲ့စေတာ္ဘယ္ရီအသုပ္ေလးျဖစ္ပါတယ္။စားေနက်နဲ႔မတူအန႔ံအရသာတမူထူးတဲ့ခ်ဥ္ငံစပ္စေတာ္ဘယ္ရီသုပ္ေလးသုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ပုဇြန္ - ဆယ္ေကာင္
စေတာ္ဘယ္ရီအႀကီး - ၅လံုး
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ပူစီနံ - လက္တစ္ဆုပ္
င႐ုပ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
သၾကားညိဳ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း
သံပုရာရည္ - ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)ဦးစြာပုဇြန္ကိုအခြံသင္ေက်ာခြဲသန္႔စင္ကာေရေဆးထားပါ။စေတာ္ဘယ္ရီကိုလိုသလိုစိတ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီပါးပါးစိတ္င႐ုပ္သီးေသးေသးစိတ္ထားပါ။ပူစီနံေခြၽထားပါ။
(၃)အိုးေသးေသးတခုျဖင့္ေရဆူတည္ထား ပါ။ေရပြက္ပါကသံပုရာသီးတစိတ္ညစ္ထည့္ၿပီးေရေဆးသန္႔စင္ထားေသာပုဇြန္ထည့္ၿပီးသံုးမိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ၿပီးဆယ္ယူကာေရခဲေရစိမ္ထားေပးပါ။
(၄)ပန္းကန္တခုတြင္ၾကက္သြန္နီစေတာ္ဘယ္ရီင႐ုပ္သီးစိမ္းပူစီနံတို႔ကိုထည့္ပါ။ေရခဲေရစိမ္ထားေသာပုဇြန္ကိုေရစစ္ၿပီးထည့္ပါ။
(၅)င႐ုပ္သီးစိမ္းငံျပာရည္သံပုရာရည္သၾကားတို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးၿပီးခ်ဥ္ငံစပ္စေတာ္ဘယ္ရီပုဇြန္သုပ္ကိုတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...