1 January 2016

Cheese Stick


ခ်ိစ္အေခ်ာင္းေၾကာ္
ခ်ိစ္အေခ်ာင္းေၾကာ္ကိုဆိုင္ႀကီးေတြမွာသာရႏိုင္တဲ့အစားအစာတခုလည္းျဖစ္ပါတယ္လြယ္လြယ္ကူကူနဲ႔အိမ္မွာလုပ္ၿပီးခဲထားရံုနဲ႔လည္းအခ်ိန္မေရြးစားခ်င္တဲ့အခ်ိန္ေၾကာ္စားႏိုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။လြယ္ကူတဲ့ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားနဲ႔ကေလးလူႀကီးအားလံုးႏွစ္သက္ၾကမဲ့ခ်ိစ္အေခ်ာင္းေၾကာ္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ေရ - ၄၀၀ml
ေထာပတ္ခဲ - ၂၀၀ဂရမ္
(unsalted Butter )
ဂ်ံဳ - ၂၀၀ဂရမ္
ခ်ိစ္အျပား - ၄၀၀ဂရမ္
(Chadder Cheese)
ၾကက္ဥ - ၄လံုး
ေပါင္မုန္႔ေျခာက္ - တစ္ပန္းကန္
ဆီ - ေၾကာ္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)အိုးတခုတြင္ေရႏွင့္ေထာပတ္ကိုထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။ဆူပြက္ခါနည္းအေနတြင္ဂ်ံဳမႈန္႔ထည့္ၿပီးမီးပိတ္ကာအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။အလံုးအခဲမ်ားမျဖစ္ေစရန္ေသခ်ာေမြေပးပါ။
(၂)ၿပီးလ်ွင္ၾကက္ဥကိုတလံုးဆီေဖာက္ထည့့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
❀❀ေလးလံုးတၿပိဳင္တည္းမထည့္ရ
(၃)ၾကက္ဥႏွင့္ဂ်ံဳသားတသားတည္းျဖစ္ၿပီးေျပာင္ေခ်ာလာပါကအေအးခံထားပါ။
❀❀ၾကက္ဥထည့္ေမြခ်ိန္တြင္မုန္႔ႏွစ္အပူခ်ိန္သည္ၾကက္ဥက်က္သြားေသာအေနျဖစ္ရမည္။သို႔မဟုတ္ပါကမုန္႔လံုးမွာေပ်ာ့ေနတတ္ၿပီးလိမ့္ခ်ိန္တြင္ကပ္ေနတတ္သည္။
(၄)အေအးခံထားစဥ္ခ်ိစ္ကို၁စင္တီမီတာအတံုးေလးမ်ားလွီးျဖတ္ထားပါ။
(၅)အေအးခံထားေသာမုန္႔ႏွစ္ခပ္ေႏြးေႏြးခ်ိစ္မေပ်ာ္ႏိုင္ေသာအေနအထားတြင္လွီးျဖတ္ထားေသာခ်ိစ္ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္လက္ျဖင့္ေသခ်ာနယ္ေပးၿပီးလံုးဝေအးသြားသည္ထိပလပ္စတစ္ဖံုးအုပ္ကာေရခဲေသတၱာတြင္ခဏထည့္ထားပါ။
(၆)ေအးသြားလ်ွင္တလံုးကို၂၀ဂရမ္ဆီခ်ိန္ၿပီးအလုံးေလးမ်ားလံုးထားပါ။
သန္႔႐ွင္ေသာစားပြဲေပၚတြင့္လိမ့္ရန္ျပင္ဆင္ထားပါ။
(၇)ၿပီးလ်ွင္တလံုးဆီက္ို၆စင္တီမီတာအ႐ွည္ရေအာင္လိမ့္ေပးၿပီးေပါင္မုန္႔ေျခာက္ျဖင့္ကပ္ပါ။
(၈)ဘမ္းတခုတြင္စီထည့္ၿပီးအခဲခန္းတြင္ခဲထားပါ။ခဲသြားလ်ွင္ေလလံုေသာဘူးတြင္စီထည့္ၿပီးအခဲခန္းတြင္သိမ္းဆည္းထားႏိုင္ၿပီးမိမိသံုးေဆာင္လိုေသာအခ်ိန္တြင္ဆီပူတြင္တစ္မိနစ္ခြဲခန္႔ေရႊဝါေရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ၿပီးႏွစ္သက္ရာေဆာ့ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀အခဲခန္းမွထုတ္ယူၿပီးခ်က္ခ်င္းေၾကာ္ႏိုင္ပါတယ္။အျပင္ထုတ္ထားၿပီးေပ်ာ္ေအာင္ထားရန္မလိုပါ။
.............
Sofia

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...